Vlucht naar Vancouver


Om negen uur werden we door buurman Piet opgehaald en afgezet op het station in Helmond. In de trein konden we tot in Dordrecht blijven zitten. De overstap op de trein naar Schiphol verliep vlotjes. In 2 uur en 20 minuten stonden we op Schiphol. Het inchecken gaat tegenwoordig elektronisch en daarmee veel vlotter dan op de oude manier. Binnen twee minuten waren we ingecheckt en waren we verlost van onze grote tassen. Na een drankje gingen we naar de G-pier, gate 9. We konden vrijwel meteen instappen, klaar voor de vlucht naar Toronto die ongeveer 8 uur en een kwartier in beslag nam. Om 13.55 uur vertrok de Boeiing 767-300 redelijk op tijd. Een dergelijke lange vlucht is altijd vervelend en daarom probeerden we allebei zoveel mogelijk te slapen. Het zou tenslotte een lange dag worden met 9 uur tijdsverschil. Hoewel het slapen redelijk ging, was het toch een lange zit. Toen we over het grondgebied van Canada vlogen kon Ron zich wat vermaken met naar buiten kijken. Het noorden van Canada bleek een eindeloos leeg gebied.
Keurig op tijd landden we om 16.00 uur plaatselijke tijd in Toronto. Dat is een erg groot vliegveld en daarom werden we met een bus van de ene naar de andere terminal gebracht. Daar moesten we door de douane wat weinig voorstelde. Daarna moesten we onze bagage ophalen en even verderop weer inleveren voor de aansluitende vlucht naar Vancouver. Veel tijd om op het vliegveld wat te eten of te drinken was er niet. We konden al weer meteen instappen voor weer een vlucht van bijna 5 uur.
Om kwart over acht plaatselijke tijd stonden we buiten de terminal in Vancouver. In Nederland was het toen al 05.15 uur in de morgen van de volgende dag. We waren al 21 uur wakker en dat voelden we. De gratis transfer naar het Accent Inn hotel, dat we besproken hadden, liet 3 kwartier op zich wachten. Dat viel vies tegen. We wilden eindelijk gaan slapen. Uiteindelijk kwam de taxi ons om half tien ophalen. Gelukkig was het hotel niet ver van het vliegveld. Inchecken daar was zo gebeurd en na een douche vielen we klokslag 22.00 uur doodvermoeid op bed en vielen we meteen in slaap. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23