Glacier en Mount Revelstoke


Vandaag weer een verplaatsing naar twee andere parken; Glacier en Mount Revelstroke NP. We waren vroeg vandaag; 09.20 uur, toen we van de camping afreden en de Highway 1 in westelijke richting opdraaiden. De weg was redelijk rustig en we konden dan ook gemakkelijk stoppen toen Ron twee zwarte beren spotte. Helaas waren ze al weer in de bossen verdwenen voordat het campertje goed en wel langs de weg stil was gezet. Toch tellen we ze mee voor de berenteller. Die staat nu op tien.
Even verderop reden we het Glacier NP in. Het landschap was zeker mooi, maar we hadden wat meer sneeuw op de bergen verwacht. We stopten bij het bezoekerscentrum bij Rogers Pass. Het was een prachtig centrum met een grote tentoonstelling over de geschiedenis van de spoorwegen die hier een grote rol hebben gespeeld. Buiten stikte het er van de eekhoorns. Reden voor Nicky om weer talloze foto’s te maken.
Even verderop stopten we nog voor de top van de Rogers Pass en voor de Hemlock Grove Trail. Dat laatste was een wandelingetje door een oud bos met voornamelijk grote cederbomen. Verder stopten we niet in Glacier NP.
Tussen het Glacier NP en het Mt Revelstoke NP ligt een stuk weg van 16 kilometer dat niet tot één van deze parken behoort. Daar troffen we de Albert Canyon Hot Springs. We waren van plan er even te gaan zwemmen, maar de bronnen vielen wat tegen zodat we besloten door te rijden naar Revelstoke.
In Revelstoke deden we eerst weer wat boodschappen voordat we doorreden naar de camping voor de komende dagen. Deze camping, Lamplighter Campground had een nieuwtje; draadloos breedband Internet. Voor slechts 3 dollar per dag konden we met onze laptop onbeperkt en snel internetten. Eerst liepen we terug naar het stadje om dat eens te gaan bekijken. Revelstoke is één van de zeer weinige plaatjes die we tot nu toe tegen waren gekomen, dat enige charme had. In het centrum waren nog heel wat pandjes uit het begin van de 20e eeuw in tact en men had veel moeite gedaan om het stadje gezellig te maken met o.a. bloemen. We brachten een bezoek aan het bezoekerscentrum voor de broodnodige folders en dronken een lekkere cappuccino op een terrasje.
Weer terug op de camping werd snel de laptop opgestart om de internetverbinding uit te testen en verdomd, het werkte. De rest van de middag zaten we lekker buiten in het zonnetje achter de laptop terwijl in de laundry onze vieze was, onze schone was werd.
’s Avonds aten we een grote pizza. Het was het eerste eten dat niet verknald uit de oven kwam. Zouden we het kreng dan toch leren bedienen? De rest van de avond maakten we druk gebruik van onze internetverbinding.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23