Een dagje Calgary


Deze dag stond downtown Calgary op ons programma. Het werd ons gemakkelijk gemaakt want vanaf de camping reed een shuttlebusje naar het hart van de stad. Voor 8 dollar mochten we mee. Binnen 20 minuten stonden we in de stad. We hadden ons voorbereid en wisten wat me niet mochten missen. Dat waren onder andere de Devonian Gardens. Het bijzondere aan deze tuin is dat ie op de 4e etage van een kantoorflat is gelegen. Hoewel dus helemaal binnen, is de tuin toch zodanig groot dat er ruim een kilometer aan wandelpaden in is aangelegd. De tuin was goed onderhouden en erg mooi. Toen we genoeg gezien hadden, gingen we op zoek naar een koffietentje voor de broodnodige cafeïne. In een foodcourt vonden we zo’n tentje. We bestelden ieder een cappuccino die zo gruwelijk sterk was dat vele zakjes suiker en veel melk het spul niet te drinken maakte. Nicky moest er prompt van naar de WC.
Na deze bak teer liepen we een route door de stad zoals die op een plattegrond stond aangegeven die we hadden gekregen. Calgary is geen gezellige stad. Alles is er, maar sfeer ontbreekt er gewoon. Het lijkt wat dat betreft veel op Eindhoven. De binnenstad is vergeven van de wolkenkrabbers. Een leuk gedeelte van de Eau Claire Market aan de noordkant van de binnenstad. Daar had je wat terrasjes bij een park. Ron vond er in een winkeltje z’n lang gezochte baseballpetje met een Canada-embleem.
Via Chinatown liepen we naar de Calgary tower die met 194, 5 meter lang niet meer het hoogste gebouw van de stad is. We kochten kaartjes voor het panoramadek en een lift bracht ons in no time naar boven. Grappige daar was dat er een deel was met een doorzichtige bodem. Veel mensen durfden niet op dat deel te gaan staan. Wij wel natuurlijk. Van boven zagen we hoe veel ruimte er in Calgary was ingeruimd voor parkeerplaatsen. In elk blok kon je wel ergens je auto kwijt. Dat zou iets voor Nederland zijn, maar wij hebben helaas niet zoveel ruimte als hier. Ook hadden we een mooi zicht op het festivalterrein van de jaarlijkse stampede met de Saddledome.
Na een half uurtje boven te zijn geweest, hadden we onderhand honger en gingen we terug naar de eerder genoemde foodcourt. Een sandwich voor Nicky, sushi voor Ron. Voldaan gingen we daarna op zoek naar de openbare bibliotheek om te kunnen internetten. Voor 2 dollar mochten we een uur van een computer met een snelle verbinding gebruikmaken. Daar kan geen internetcafé tegenop. Met alle e-mail weer beantwoord en op de hoogte van het wereldnieuws, liepen we daarna naar Fort Calgary. Hier is de stad in 1885 begonnen. Toegang tot het museum kostte 10 dollar en dat vonden we teveel. Gelukkig was er buiten ook e.e.a. te zien zoals een replica van het fort en voor Nicky de inmiddels gebruikelijke eekhoorns.
Weer terug in de stad, dronken we bij Brewsters een huisgebrouwen pilsje op het terras. Omdat de shuttlebus ons pas om 18.20 uur op zou komen halen, hadden we nog wat tijd te spenderen en omdat we de stad wel genoeg gezien hadden, gingen we nog maar een keer in de Calgary Tower.
Om iets voor zevenen waren we weer terug op de camping. Daar hadden we een magnetron zien staan die mooi de lasagne voor ons kon warm maken. Een magnetron misten we echt in ons campertje, maar zo ging het ook. Na het eten was het computeren en douchen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23