Campertje ophalen en naar Victoria


Al voor de wekker, die om half acht afging, waren we allebei wakker. We hadden wel lekker geslapen, maar dat kon ook bijna niet anders. Omdat het ontbijt bij de hotelreservering was inbegrepen, genoten we van een uitgebreid ontbijt met eieren, spek, rösti en toast.
Ron zou na het ontbijt naar de camperverhuurder bellen om ons op te laten pikken, maar dat bleek niet nodig; de transferbus van Fraserway stond er al. Weliswaar voor iemand anders, maar we konden toch mee als we snel waren. Binnen 5 minuten hadden we gepakt en uitgecheckt en zaten we in het busje met (hoe kan het ook anders) diverse Nederlanders. Bij Fraserway stond ons campertje al klaar voor ons. Het papierwerk en de uitleg van de camper werd geheel in het Nederlands gedaan. Kennelijk zijn er zoveel Nederlanders die daar komen, dat ze maar een Nederlandssprekende kracht hebben ingehuurd. Voor de uitleg hadden we nogal wat tijd nodig omdat er heel wat uit te leggen viel, maar om 11.00 uur reden we het terrein af, de grote boze wereld in.
Nog wat onwennig met het formaat van de camper reden we naar Tsawassen voor de overtocht naar Vancouver Island. Ron miste een afslag op de snelweg, maar kwam uiteindelijk toch nog zonder veel om te hoeven rijden bij de ferryterminal aan. Voor 80 CAD mochten we mee met de boot van 12.00 uur. De ferry was een behoorlijk grote boot met meerdere autodekken. Probleemloos parkeerde Ron de camper waarna we naar het bovenste dek klommen. Helaas was de lucht bewolkt, maar gelukkig was het droog. De overtocht duurde anderhalf uur. We genoten van de minicruise langs de eilanden voor Vancouver Island waar een aantal gelukkigen een heel mooi vakantiehuisje hebben. De videocamera van Ron had kuren waardoor dit alles niet op film is vast gelegd.
Zodra we van de boot kwamen, gingen we op zoek naar een supermarkt om voorraad in te slaan. Er moest immers gegeten en gedronken worden. In het stadje Sidney vonden we een winkelcentrum met bank en een hele grote supermarkt. We hadden wel eventjes nodig om de basisboodschappen te vinden, maar uiteindelijk reden we met een volle kar met boodschappen en 140 CAD armer naar ons campertje. In de auto aten we een snelle en late lunch waarna we rond een uur of vier op de camping aan de rand van Victoria aankwamen. 
Alle snoeren en slangen werden aan de camper bevestigd. Alleen de ijskast wilde niet echt meewerken. De knop kregen we maar niet op elektriciteit zodat die op butagas blijft werken. Ron heeft Fraserway nog gebeld en we moesten het maar ergens onderweg laten maken of het ding op propaan laten draaien. We hebben daarna samen met een drankje en lekker in het zonnetje de grootste hap aan folders doorgenomen. Rond een uur of zeven was het etenstijd. De apparatuur in de camper bleek goed te functioneren en in no time zaten we buiten te eten. Na het diner hebben we nog een wandelingetje gemaakt om het eten te laten zakken, waarna we in de camper nog de laptop hebben aangesloten om de foto’s te kunnen opslaan en het dagboek bij te werken. Zo rond kwart voor elf was het bedtijd en einde van de tweede dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23