Naar Campbell River


Vandaag uitgeslapen waardoor we pas om kwart over tien van de camping afreden in de richting van het noorden over Highway 19A nadat we hadden ontbeten met uitzicht op de oceaan. Op zoek naar een mooie vuurtoren, kwamen we in Deep Bay twee grazende herten tegen die helemaal niet schuw waren. Vandaag ging de reis naar het Strathcona Park om daar te gaan wandelen. Om er te komen moesten we eerst helemaal naar Campbell River. De omgeving van Courtenay en Campbell River was wat saai vergeleken met de routes van de afgelopen dagen. We reden daarom meteen door naar Campbell River. Daar hebben we geluncht bij Mc Donalds.
Daarna reden we door naar het Strathcona Park dat op zo’n 50 kilometer afstand van deze stad ligt. De weg er naartoe was bochtig en steil, maar daardoor erg mooi. In het park hebben we de Lupin Falls trail gelopen. Dat klinkt heel wat, maar het was meer een wandelingetje van nog geen kilometer. De waterval was echter de moeite waard. We waren er alleen en voelden ons nietig tussen de grote Douglas sparren.
Omdat het weer wat minder werd, besloten we terug te rijden naar Campbell River naar een RV park dat we op de heenweg hadden zien liggen. Dat bleek een prima keuze. De camping lag in de bossen en er was gloednieuw sanitair aanwezig. Omdat het weer hier beter was, zijn we nog gaan wandelen. We kwamen uit in het Elk Falls Provincial Park. Daar vonden we de Elk Falls waarnaar het park is vernoemd. Best een ruige waterval. Het bleek best een pittige wandeling vanwege de hoogteverschillen.
Toen we om half zeven terug kwamen op de camping, was het tijd voor een kampvuur. Hout hadden we genoeg. Het duurde even voordat we het wat natte hout goed hadden branden, maar toen hadden we dan ook een mooi vuurtje. Helaas begon het toen te regenen. De rest van de avond werd het niet droog, zodat ons vuurtje een rokerige dood stierf. De avond brachten we verder door met het organiseren van de foto’s en het schrijven van dit verhaal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo