Moraine Lake en Lake Louise


We stonden al vroeg op vandaag want we wilden veel gaan doen en zien. Al om iets over negenen reden we ons campertje de weg op richting Moraine Lake. Volgens de boeken moest dit het mooiste meer in de Canadian Rockies zijn. We werden niet teleurgesteld. De zon brak door en het meer lag er prachtig bij met op de achtergrond de vallei van de tien toppen. Het water van het meer was blauwgroen en omdat er weinig of geen wind was, keken we naar een rimpelloos wateroppervlak waar de sparren en de bergtoppen zich schitterend in spiegelden. Het tochtje langs de oever van het meer duurde meer dan een uur omdat we steeds weer stilstonden om te fotograferen of te filmen. Omdat we redelijk vroeg waren, was het er ook niet druk.
Dat was wel anders bij onze volgende stop; Lake Louise. Bij onze aankomst werden we door een mannetje naar een bepaalde parkeerplaats verwezen en we zagen de andere toeristen met bussen tegelijk worden aangevoerd. Ook dit meer lag er prachtig bij al vonden we allebei Moraine Lake mooier. Een andere attractie hier was ook het Chateau Lake Louise. Dat is een super-de-luxe en gruwelijk duur hotel. Veel bezoekers namen een kijkje in dit paradijs van overdaad en luxe. Wij ook. Van buiten is het hotel spuuglelijk. Binnen was dat anders. Er waren allerlei winkeltjes en in de lobby zat een heuse harpiste te spelen.
We waren echter niet voor het hotel gekomen, maar voor een flinke wandeling. We hadden besloten de “Plain of six glaciers” trail te gaan lopen. Een veld met uitzicht op maar liefst zes gletsjers leek ons wel wat. De afstand van 5,5 kilometer enkele reis viel mee. Dat dachten we tenminste. We waren een uur onderweg en hadden net onze broodjes op gegeten, toen het hard begon te regenen. Dat gebeurde van de ene op de andere seconde. Gelukkig hadden we regenkleding mee. 
Toch werd de tocht naar boven een beproeving omdat het bleef regenen. Het pad, dat toch al niet al te best was, werd een heuse rivier die het vele regenwater afvoerde. Na een dik uur bereikten we kletsnat het theehuis op de vlakte. Van die vlakte was door de mist nauwelijks meer iets te zien zodat we meteen het theehuis indoken. Een kop hete soep, thee en chocolademelk deed ons weer een beetje bijkomen. Na een uurtje besloten we weer naar beneden te lopen omdat het toch bleef regenen. Gelukkig hield het op een gegeven moment op en begon de zon zelfs weer te schijnen. Dat duurde tot zo’n tien minuten voor de parkeerplaats. Toen kregen we weer een gigantische stortbui over ons heen waardoor we wederom kletsnat waren.
We reden naar het dorpje om te tanken. Op de camping werden de vuilwatertanks weer geleegd en het drinkwater aangevuld. De rest van de dag hing ons campertje helemaal vol met natte kledingstukken in een poging die weer droog te krijgen. De avond verliep zoals de meeste anderen; foto’s overzetten, eten en het dagboek bijwerken. Buiten bleef het regenen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23