Victoria verkennen


De eerste nacht in onze camper geslapen. Dat ging ons goed af. Om iets over achten toch maar eens uit bed gekropen. Letterlijk gekropen want het bed is boven de cabine gelegen en we moeten via een trapje naar beneden klauteren. Buiten was het bewolkt maar droog zodat we buiten konden ontbijten.
Rond een uur of tien pakten we de bus naar het centrum van Victoria. Dat voorkwam dat Ron met de camper in een vreemde stad moest manoeuvreren. Daar aangekomen liepen we naar de Inner Harbour met het beroemde Empress hotel en het Victoria parliament building. Het viel ons op dat er zoveel bloemen waren. Aan elke lantaarnpaal hing een uitbundige hanging basket. In Government Street vonden we een grote winkel vol met kerstspullen. Vreemd gezicht om midden in de zomer zo’n winkel tegen te komen. Dat vonden kennelijk meer mensen want er werd druk gefotografeerd en gefilmd in de winkel. We hebben er een tijdje rondgekeken en ons verbaasd over hoeveel geld je kunt uitgeven aan kerstspullen.
Na een tijdje gingen we naar een Starbucks voor een kop cappuccino. Terwijl we daar zaten begon het te regenen en dat terwijl we geen jas of paraplu bij ons hadden. In het begin regende het nog niet zo hard en konden we door de stad blijven lopen, maar allengs ging het harder regenen en moesten we gaan schuilen. Ons schuiladres was The Bay Centre, een groot winkelcentrum, midden in de stad. Omdat het bleef regenen en we toch wat wilden zien gingen we toch weer op pad naar Market Square, een gezellig winkelgebied volgens de boeken. Dat viel een beetje tegen; er was niks te doen.
Om toch een beetje droog te blijven zijn we naar de bibliotheek gegaan waarvan we wisten dat we er gratis konden internetten. Daar hebben we een paar mailtjes gestuurd naar het thuisfront. Daarna zijn we naar het parliament building gelopen waar we een rondleiding kregen door het gebouw. Best interessant en vooral mooi. We hebben heel wat foto’s gemaakt van de prachtige koepel die met 23 karaats goud was bezet en van de vele gebrandschilderde ramen.
Het was zo’n drie uur toen we onze magen begonnen te voelen. In The Bay Centre vonden we in een foodcourt een broodjeszaak. Daar hebben we heerlijk zitten eten. Daarna werd het zowaar even droog. We maakten van de gelegenheid gebruik en zijn naar het Thunderbird park gelopen waarvan we wisten dat er diverse mooie totempalen stonden. Ook hier weer veel te veel foto’s gemaakt.
Het laatste wat we deze dag in de stad deden, was naar de CAA lopen. De CAA is een zusterorganisatie van de ANWB en we wisten dat we hier gratis boeken konden ophalen over Canada op vertoon van onze ANWB pas. Helaas lag het kantoor van de CAA een eind uit het centrum en was het weer gestaag gaan regenen. We besloten de bus weer naar de camping te nemen.
Om een uur of half zes waren we weer bij onze camper. Nicky is gaan douchen en Ron zocht de bezienswaardigheden voor de volgende dag op. Na het eten hebben we de gemaakte foto’s op de laptop gezet en het dagboek bijgewerkt. Met een aantal spelletjes Yahtzee besloten we deze dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23