De Inside Passage


Al om kwart voor zes ging de wekker. Deze dag stond de Inside Passage op het programma; de boottocht van Port Hardy naar Prince Rupert langs allerlei eilandjes. We moesten zo vroeg opstaan omdat we al om half zeven moesten inchecken. Van de camping waren we zo weg omdat we geen afvalleiding hadden aangesloten en we ons bed intact lieten. Ruim op tijd waren we aanwezig bij de ferry terminal die op 5 kilometer van de camping lag. Inchecken was zo gebeurd; onze namen stonden op de lijst waarna we meteen door mochten.
Eenmaal aan boord van de Queen of the North, gingen we meteen naar één van de vijf open achterdekken. Binnen zitten was voor de watjes.
We werden al meteen beloond voor onze keuze. In de haven zagen we een moederbeer met jong. Precies om half acht vertrok de boot voor de reis van 15 uur. Hoewel zwaar bewolkt, was het droog en we bleven dan ook steeds buiten staan om maar zoveel mogelijk te zien. Zo zagen we in de verte wat orka’s springen. Helaas kwamen ze niet dichterbij. Het landschap waar we aan voorbij voeren was schitterend en bovenal leeg. Af en toe gingen we in de cafetaria wat drinken, maar meestal waren we buiten te vinden. Dat duurde tot half drie toen het begon te regenen. Dat hield niet meer op. Door die regen werd het ook kouder waardoor we wat vaker binnen waren te vinden.
’s Avonds om half elf meerde de boot aan in Prince Rupert. We waren niet van plan om voor zo’n kort nachtje een camping te zoeken en daarom reden we de stad in om een plekje voor de camper te vinden. Die vonden we op een parkeerplaats op Cow Bay Road, midden in de stad. Al snel lagen we in ons bedje en sliepen ondanks het voorbij rijdende verkeer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo