Van Prince Rupert naar Hazelton


Tot half negen sliepen we op de parkeerplaats. Toen we daarna aan het ontbijt zaten, kwam er een man met een camperbusje aangereden die tegen de buitenspiegel van onze camper aanreed. Gevolg; het glas van onze spiegel was kapot. We spraken de bestuurder meteen aan. Hij was bereid e.e.a. te regelen en belde op ons verzoek ook de politie. Die was er gelukkig snel. De gegevens werden uitgewisseld en de politieagente zou rapport opmaken. Het glas van de spiegel zat er gelukkig nog in en hoefde niet meteen vervangen te worden.
Daarna was het tijd voor een verkenning van Cow Bay, het leukste gedeelte van Prince Rupert. We filmden en fotografeerden wat bootjes en huisjes in het haventje en dronken koffie bij een tentje dat Cowpuchino’s heette.
Nadat we onze eerste souveniertjes hadden gekocht, vertrokken we in de richting van Smithers en Prince George over de Highway 16. Tijdens het eerste traject naar Terrace werd het droog en begon zelfs de zon te schijnen. Vlak voor Terrace nam Nicky voor het eerst het stuur over.
Na een tankbeurt zochten en vonden we een leuke lunchplek in het Kleanza Creek Provincial Park. Langs een wild stromend riviertje stonden picknickbanken in het gras. Het was er heerlijk luieren en eten in de zon. Om het eten te laten zakken maakten we nog een wandeling naar een viewpoint.
De volgende stop was het Kitwanga Fort. We reden er 20 kilometer voor om omdat we het niet konden vinden. Toen we het fort eenmaal hadden gevonden bleek het een teleurstelling. Het fort was niet meer dan een heuveltje waar ooit eens een fort had gestaan. Maar gauw verder gereden richting Hazelton waar we een indianenmuseum in Ksan wilden bezoeken. Helaas was dat museum net dicht toen we er aan kwamen. Wel konden we de gebouwen nog van buiten af bezichtigen.
Naast het museum was een RV park waar we een plaatsje voor de nacht vonden. Daar kreeg Ron een scheerbeurt zodat hij de volgende dagen weer met een kaal bolletje kon rondlopen. Na een simpel diner zijn we naar Old Hazelton gelopen waar het dorpsgezicht uit begin 1900 nog bewaard is gebleven. De geveltjes waren inderdaad mooi, maar het dorp was bijna geheel verlaten. Zaten al die mensen voor de TV Studio Sport te kijken? Terug op de camping was er tijd voor een douche en het bijwerken van het dagboek en de foto’s.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo