Rarotonga

Lekker geslapen in het gigantische bed van twee meter breed. We werden pas om half negen wakker. Niet erg want vandaag stond er helemaal niks op het programma als alleen lekker luieren en doen waar we zin in hadden. Eerst ontbijt in het restaurant. Zoals je kunt verwachten in een tropisch paradijs was er een overvloed aan fruit. Heerlijk met yoghurt. Het weer was prima en eindelijk zagen we bij daglicht waar we terecht waren gekomen. Wat we zagen beviel ons zeer. Overal palmen en ander groen en dwars door het resort liep een stroompje met een hoop vis erin. Zoals al gezegd zaten we met onze kamer 10 meter van het water af. Grote schuifdeuren verleenden toegang tot het strand. Daar kon je vanalles lenen om je te vermaken; kayaks, surfplank, snorkelspullen. Wij deden eerst een rondje resort om wat foto's te maken. Daarna hoorden we een uitleg over het resort en z'n mogelijkheden aan. Wij hadden echter allang een keus gemaakt. We gingen kayakken.
Net toen we in de kayaks zaten trok de wolkendeken dicht en regende het zelfs eventjes. Toch bleef het warm en aangenaam. Met de kayaks maakten we een hele tocht door de lagune op zoek naar vissen. Na twee uur hadden we een zere kont van het zitten en roeiden we de kayaks weer terug naar het resort.
Aan het strand aten we wat voordat we zwemvliezen uitzochten en onze eigen snorkelspullen meenamen de lagune in. Het was inmiddels eb geworden en in de hele lagune stond niet meer dan een meter water. Niet erg want zo zagen we de vele vissen extra goed. Vanuit de kayaks had het geleken of er amper vis zat, maar al snorkelend struikelde je bijna over de meest prachtige en kleurrijke vissen zoals bijvoorbeeld de Picasso triggervis die we veel zagen. Ook zagen we koffervissen en een grote egelvis, maar ook een felblauwe grote zeester. Onze onderwatercamera maakte overuren. Het snorkelen was heerlijk zelfs toen we een flinke regenbui op ons dak kregen. Niet erg want we waren toch al nat.
Om half vijf begon het happy hour en waren we te vinden aan het strand bij de bar voor een heerlijke alcoholvrije coctail voor Nicky en een heerlijk plaatselijk gebrouwen pilsje voor Ron. Het aardse paradijs moet er ongeveer uitzien zoals wij dat daar toen beleefden.
's Avonds aten we in het gezellige restaurant van het resort. De prijzen zijn hier niet mals maar zo'n paradijsje bezoeken zou eigenlijk iedereen eens in z'n leven moeten doen, dus we namen het er van.
Morgen vliegen we naar Aitutaki, een ander eilandje met een nog luxer resort.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo