Naar Christchurch

Onze laatste dag in Nieuw Zeeland dat we in het bezit zijn van een auto. Vanuit Portobello moesten we de zwarte Nissan nog naar Christchurch rijden, een afstand van 380 kilometer. Omdat we pas tegen tienen uit Portobello wegreden en we de auto vóór 17.00 uur moesten inleveren, betekende het doorrijden. Hoewel we de hele weg over State Highway 1 reden, betekende dat niet dat we altijd lekker konden doorrijden. Highways zijn hier geen snelwegen zoals bij ons maar gewone 2-baans wegen die dwars door dorpen en steden lopen en waar slechts af en toe een zogenaamde "Passing Lane" is om slome voertuigen in te kunnen halen. De dorpen zijn veelal langgerekt en daar mag je maar 50 kilometer per uur. Zo kan het komen dat je over 380 kilometer toch zo'n 5 en een half uur doet.
De eerste stop die we onderweg maakten was bij de Moeraki Boulders. Dat zijn mooie ronde stenen die op een strandje liggen en een hele hoop mensen trekken. Ons ook dus. De tweede stop was in het plaatsje Oamaru. Daar staan nog heel wat zandstenen gebouwen uit een roemrijk verleden. Het was jammer dat we hier niet wat mee tijd hadden. Nieuw Zeelandse stadjes zijn bijna zonder uitzondering saai, maar Oamaru was zo'n uitzondering.
Onze lunch werd ernstig gehinderd door een straffe wind. Alles wat we niet vast hielden waaide net zo makkelijk weer weg. Snel twee boterhammen naar binnen en, hup, weer in de auto richting Christchurch.
Precies om half vier stopten we voor ons hotel in Christchurch. Snel checkten we in en gooiden onze bagage op de kamer voordat we met de auto naar de verhuurder reden. Afleveren stelde niet veel voor. We hebben in totaal ruim 5.500 kilometer schadevrij met de Nissan gereden. We hadden het geluk dat er net een shuttlebusje bij de verhuurder stond die ons voor NZ$ 5,00 weer terug naar de stad bracht.
Daar liepen we wat rond in het centrum en dronken er koffie bij onze favouriete koffieleverancier waarvan de naam begint met een "S" en eindigt op "tarbucks". Wat ons opviel aan veel gebouwen in de stad was dat ze omheind waren en waren voorzien van een rood plakaat waarop stond dat deze gebouwen onveilig waren en niet mochten worden betreden. Allemaal het gevolg van de aardbeving van 26 december jongstleden. Hoewel de aardbeving kennelijk nauwelijks wereldnieuws was, heeft ie in Christchurch veel schade aangericht.
's Avonds aten we bij een Japanner en nu eens geen sushi. Morgen nog een hele dag Christchurch.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23