Hanmer Springs

Vandaag een korte reisdag; slechts 130 kilometer naar Hanmer Springs. Hanmer Springs dankt zijn bestaan aan de warmwaterbronnen die hier zijn. In de winter kan er ook geskied worden. We hebben vannacht goed geslapen maar zijn blij dat we dit backpackershostel kunnen verlaten. We zullen wel te oud worden voor dit soort onderkomens. Zo ergerden we ons aan een groep Duitse pikkies die veel lawaai hadden en hun rotzooi bij de buren over de schutting mikten. Ook het kamertje was erg basic geweest. Er was niet eens een tafeltje of stoel aanwezig geweest om je kleding op te leggen. Gelukkig is dit het laatste backpackeradres op onze reis.
Toen we vertrokken was het nog wat bewolkt maar al snel klaarde het op en reden we onder een wolkenloze hemel door een werkelijk prachtig landschap van bergen en weiden. Er was nauwelijks ander verkeer op de weg. Slechts af en toe reden we aan een boerderij voorbij, en er was slechts één plaatsje waar we doorheen reden voordat we tegen de middag Hanmer Springs binnenreden.
Toen we ons meldden bij het Alpine Garden Motel was er nog geen kamer voor ons beschikbaar. Daarom verkenden we eerst het dorpje. Dat bestond voornamelijk uit hotels, motels, cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes. Alles gericht op toeristen. Leuk om een keer door te lopen maar niet om een hele middag te verblijven. We aten er onze lunch en deden wat boodschappen voor het diner van vanavond. Toen we omstreeks 12.30 uur weer bij het motel kwamen, was er wel een kamer beschikbaar. Het verschil met de backpackerkamer van afgelopen nacht scheelde een viertal sterren; op deze kamer zat alles op en aan.
De hele middag verbleven we in de Hanmer Springs Thermal Pools, een groot badencomplex met 15 verschillende baden variërend van temperatuur van 27 tot 42 graden Celsius. Er waren therapeutische baden, sulpherbaden en baden waarin je gewoon lekker kon bubbelen. Voor de jeugd waren er glijbanen. Hoewel er boven diverse baden grote parasols hingen voor de broodnodige schaduw verbrandden we allebei ons tere schoudertjes. Voor Ron z'n eigenwaarde was dit zwembadbezoek wel goed; hij ontdekte dat er erg veel erg dikke mensen rondlopen. Sterker nog, Ron was één van de dunnere badderaars. Kan ie voorlopig rustig doorgaan met het innemen van lekker eten en z'n dagelijkse wijntje.
Helemaal schoon geweekt verlieten we aan het einde van de middag het badencomplex en slenterden we terug naar het motel waar ons gratis internet en een te koken diner wachtten. Al met al een heerlijk ontspannen vakantiedagje.

Reacties

Anoniem zei…
Hoi Nicky en Ron, Vandaag heb ik er even de tijd voor genomen en jullie blog gelezen. Zo leuk, zo herkenbaar. Jullie hadden dus ook de nederlandse voetbalfan chinees in Camaron Highlands ontdekt. Wij aten er diverse keren. In Taman Negara bezochten jullie dezelfde orang asli familie als waar wij waren en op Langkawi ontdekten jullie blijkbaar ook Oasis. Wij aten er twee van de drie avonden. Heerlijk met de voeten in het zand. En heerlijke cocktails. En nu in Nieuw Zeeland. De enige keer dat ik mooi weer had met mijn verjaardag was daar. Wat een prachtige reis. Ik ben echt jaloers. Heel veel lieve groeten van Marlies en ook van Coen natuurlijk.

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23