Naar het diepe zuiden

Vandaag weer een lange reisdag; van Te Anau naar een farmstay in de Catlins. De Catlins is de naam van het hoekje Nieuw Zeeland dat het meest zuidoostelijk ligt. Dit stukje ligt het dichtst bij Antartica. Om daar te komen besloten we de "Southern Scenic Route" te volgen. Da's een route die langs allerlei bezienswaardigheden voert. Die bezienswaardigheden zijn van natuurlijke aard. In dit deel van het land vind je weinig dorpjes en de mens heeft hier geen echt grote invloed op het landschap gehad of het moeten de miljoenen schapen zijn die hier in grote weiden grazen.
We hadden een kaart van de route met daarop alle interessante plekken. Steeds als we er eentje passeerden ging de auto aan de kant en werden de camera's ter hand genomen. Het landschap hier in het diepe zuiden was heel divers. De ene keer glooiende hellingen dan weer ruige rotsen, vooral als we langs het water kwamen te rijden. De ene keer stopten we voor wetlands of een waterval, dan weer voor een wandeling naar een meertje of een uitzicht over de zee die zich hier van z'n wilde kant liet zien. Niet gek overigens, de wind komt hier vaak vanuit zee en het enige land aan de andere kant van die zee is Antarctica.
Pas na vieren kwamen we aan bij de boerderij waar we de nacht zouden doorbrengen. De boerderij lag echt in the middle of nowhere, maar was van alle gemakken voorzien. We kregen een ruime moderne kamer en wat extra mooi was; diner en ontbijt waren inclusief. Dat moest ook wel als we niet wilden verhongeren want het dichtsbijzijnde plaatsje met een restaurant was tientallen kilometers verder.
Toen Alan, de boer thuis kwam, nam hij ons mee in z'n 4-wheeldrive voor een tochtje over z'n bedrijf. Hij heeft maar liefst 3000 acres land en houdt daar herten, schapen en koeien op. Ik weet niet hoeveel acres er in een hectare gaan, maar z'n bedrijf is voor Nederlandse begrippen enorm.
Nadat we weer terug waren op de boerderij werden we door Ellen, de gastvrouw, uitgenodigd voor een apperetief waarna we de rest van de avond bezig waren met het uitgebreide diner dat ze had klaar gemaakt. Ondertussen kletsen we over vanalles en nog wat. Al met al een hele plezierige avond. Morgen vertrekken we naar Portobello bij Dunedin, al weer ons voorlaatste overnachtingsadres in Nieuw Zeeland.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23