En weer naar Rarotonga

Wat kan de tijd vliegen, zelfs als je nauwelijks wat doet. Vandaag zijn we weer naar Rarotonga gevlogen en zat ons verblijf op Aitutaki er al weer op. 's Morgens hadden we nog een uitgebreid ontbijt in het restaurant. Net nu we van dit eilandje vertrokken was het prachtig weer. De lucht was diep blauw met wat witte wolkjes erin. Voordat we vertrokken dienden we de rekening nog te voldoen en dat deed even zeer maar dat weet je als in een luxeresort verblijft. De komende maand verblijven we in Zuid Oost Azië en daar kan de creditcard even bijkomen van alle uitgaven. Dat hopen we dan toch.
Na het uitchecken kwam de general manager ons nog uitzwaaien en hij gaf nog een stuk kokoszeep mee. Met een busje werden we daarna naar het vliegveldje gereden. Inchecken was zo gebeurd. Niks geen tickets laten zien of koffers labelen. Gewoon je gezicht laten zien en je koffer achterlaten is voldoende voor twee boardingpassen.
Toen het vliegtuigje landde werden de passagiers zoals gewoonlijk op Cook voorzien van een "ei". Dat is behalve het product van een kip ook een bloemenkrans en daar hebben we het hier over. Een paar passagiers kregen diverse ei's en ook een bloemenkrans voor op het hoofd. Dat zag er allemaal erg mooi uit en daarom vroeg Nicky of ze een foto mocht nemen. Dat was geen enkel probleem en vrolijk poseerden deze mensen voor haar camera. Daarna kreeg Nicky zo'n bloemenkrans op haar hoofd gezet en ook een ei om haar nek. ook Ron kreeg een ei omgehangen. Dat alles met een vette lach op de gezichten. Zelden hebben we zo'n vriendelijke mensen gezien. Alles gaat hier dan wel een paar versnellingen lager maar wel steeds met die echt gemeende vriendelijkheid.
De korte vlucht verliep vlekkeloos en eenmaal weer met beide benen op Rarotonga, stond het busje al weer klaar om ons naar het resort te brengen waar we nog een nachtje zouden verblijven. Wat dat betreft is dit deel van onze sabbatical keigoed geregeld. Het welkom in het resort was hartelijk. Het personeel herkende ons nog en met was blij ons weer te zien. In onze kamer stond een fruitschaal en een flesje wijn voor ons klaar.
Tijdens onze lunch was het maar goed dat we overdekt zaten want uit het niets begon het keihard te regenen. Gelukkig duurde dat maar een paar minuten waarna het weer heerlijk weer werd. Wij deden onze zwemkleding weer aan voor een kayaktochtje door de lagune en een voor snorkeltrip.
De middag eindigden we met een wijntje en een coctail. 's Avonds zaten we weer met onze blote voetjes in het zand aan zee te dineren. Hoe goed kan je het hebben? Morgenavond vliegen we al weer naar Auckland om de dag daarna door te vliegen naar Bangkok en komt er al weer bijna een einde aan ons verblijf in dit aardse paradijsje. Als niet strandmensen moet je niet te lang op de Cook Eilanden zitten, maar een heerlijk en vooral luxe verblijf was het tot nu toe.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23