Aitutaki, dag 4

Wat schrijf je over een super relaxte dag waarin je amper iets hebt uitgevoerd? Niet veel, dus deze keer een kort verhaaltje.
Bij het ontbijt kwamen we in gesprek met Shane, de serveerder. Zodra hij wist dat we uit Nederland kwam wilde hij vanalles van ons weten. Hij gaat namelijk over een dag of tien naar Nederland. Hij had nog twee dagen in te vullen en wilde onze raad. Wij hebben hem België aangeraden.
Na het ontbijt is Nicky in een kayak gestapt en Ron heeft lui liggen internetten op de veranda. Dat je beter kunt internetten dan kayakken bleek wel uit het feit dat Nicky helemaal nat regende vanwege een korte hevige bui en Ron lekker droog bleef.
Om toch een beetje beweging te krijgen hebben we daarna wat rond gezwommen in de infinitypool. Daarna hebben we geprobeerd te snorkelen in de laguna maar door een ongewoon hoge golfslag en sterke stroming was dat niet te doen. Volgens personeel was het lang geleden dat het water zo hoog had gestaan. Het strand was dan ook erg smal deze dag en lag vol met koraal en troep dat was aangespoeld. Wel positief was het weer. Het grootste deel van de dag scheen de zon en het was daardoor heerlijk vertoeven op de veranda. Behalve hele aardige mensen hebben de Cook Eilande ook de aardigste insecten ter wereld. Al die beestjes wilden kennis met ons maken, ook al was de vriendelijkheid niet wederzijds. De hele dag zaten we te slaan naar de meest exotische beestjes. Niet alles op de Cook Eilanden is paradijselijk.
's Middags kwamen we nog even van onze veranda voor een wandeling langs de waterrand. Het water stond nog steeds hoog en regelmatig werden we verrast door een golf. Weer terug in het resort genoten we in het Black Rock café van een coctail en een pilsje en zakten we daarna weer terug op ons ligbedje. Af en toe strekten we de benen en waren we bezig met het fotograferen van sommige van de onttelbare krabbetjes die hier met hun schelpje rondlopen.
's Avonds hebben we heerlijk gedineerd in het restaurant met uitzicht op de lagune. Op dit soort momenten komt het paradijselijke gevoel het dichtst bij. Heerlijk eten, mooi uitzicht, lekkere temperatuur en sommige van de meest vriendelijke serveersters die er zijn. Helaas is het morgen voor ons al weer afgelopen op Aitutaki en vliegen we weer naar Rarotonga voor nog een nachtje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23