Christchurch

Vandaag een hele dag om Christchurch te verkennen. Een hele grote stad met tal van bezienswaardigheden is het niet en dus kwamen we redelijk laat uit ons bed rollen. Pas om tien uur staken we onze neuzen buiten de deur en net op dat moment begon het met motregenen. We dachten dat het wel mee zou vallen met de regen, maar na tien minuten lopen, besloten we toch terug naar het hotel te gaan om onze regenjassen op te halen. We liepen als eerste langs de vele winkels in de stad. Dat deden we alleen om niet nat te worden want de regen hield aan. We zitten nu een maand in Nieuw Zeeland en hebben tot nu toe slechts drie halve dagen regen gehad. We mogen daarom niet mopperen en dat deden we dan ook niet. Na een beker koffie was het met de regen grotendeels gedaan en konden we eindelijk de stad gaan bekijken. Op Cathedral Square staat de kleine kathedraal van Canterbury, het beroemdste gebouw in de stad. Daar konden we dus niet omheen. Van buiten klein, van binnen niet echt indrukwekkend. We waren er derhalve snel klaar.
Door Christchurch rijdt een gratis shuttlebus rond en om een snelle indruk van de stad te krijgen, reden we een rondje met deze bus mee. Al een paar straten buiten het centrum was er weinig interessants te zien, maar we reden ook langs hele leuke stukjes stad waar we later te voet gingen kijken.
Toen we weer terug kwamen op Cathedral Square was daar de beroemde Wizard aan het preken. Al tientallen jaren houdt deze man, gekleed in een tovenaarspak, zijn praatjes. Behalve vermakelijk is deze man erg wijs. Zo wist hij de vrouwelijke helft van onze planeet raak neer te zetten. We bleven een tijdje naar zijn verhaal luisteren.
Door Christchurch loopt het riviertje de Avon waarop kleine bootjes varen die gepunterd worden. Door het wat mindere weer was het niet druk met die bootjes. Een groot deel van de middag brachten we door in het prima Canterbury Museum. Zoals de meeste musea in Nieuw Zeeland is het musea geheel gratis. Het heden en verleden van dit prachtige land werd hier uitvoerig in beeld gebracht, aangevuld met een tentoonstelling over het reizen naar Antarctica. Het museum ligt in een grote botanische tuin en daar liepen we ook doorheen. Jammer genoeg sloot het park om vier uur.
Voordat we terug naar ons hotel slenterden bekeken we nog wat panden die het zwaar te verduren hadden gehad tijdens de recente aardbevingen. Na de grote aarbeving van 4 september 2010 zijn er meer dan 4000 naschokken in en om Christchurch geweest. Veel panden zijn onbewoonbaar geworden.
's Avonds aten we heerlijk in een Indiaans restaurant. Morgen vliegen we naar Auckland, tenminste als het weer mee wil werken. Er wordt voor groot noodweer gewaarschuwd. Het wordt tijd dat we verder reizen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23