Naar Te Anau

Toen we wakker werden waren we blij verrast dat de zon scheen. Het weerbericht had heel ander weer voorspeld. Vandaag gingen we eerst Queenstown verkennen voordat we verder zouden rijden naar Te Anau. Nadat we onze auto hadden geparkeerd, liepen we eerst naar de Skyline, een gondelbaan die ons naar een uitzichtsount hoog boven de stad bracht. Queenstown is dè stad in Nieuw Zeeland waar de bezoekers zich bezig houden met sportieve activiteiten en vooral zaken waarbij de "thrillfactor" prominent aanwezig is. Zo ook hier hoog boven de stad. Mensen stortten zich naar beneden aan parapents, je kunt er rodelen en er was de onvermijdelijke bungyjump. Wij hielden het bij kijken.
Weer terug in de stad, bekeken we wat winkeltjes en kocht Nicky haar 51-ste rugzak. Omdat heugelijke feit te vieren gingen we koffie drinken bij Starbucks. Niet te lang want er viel nog genoeg te zien in Queenstown. Zeker met dit lekkere weer was het goed toeven in de winkelstraatjes en aan de oever van het Wakatipumeer waarvan het water felblauw was.
We lunchtten in een foodcourt waar we een flinke lading sushi naar binnen werkten. Daarna was het tijd om naar Te Anau te rijden, een tocht van zo'n 170 kilometer. De weg was lang niet zo bochtig als op de dagen hiervoor en daardor konden we lekker snelheid maken. We waren dan ook in een tweetal uurtjes in Te Anau. Het plaatsje is de gateway naar de beroemde Milford Sound, het mooiste fjord van Nieuw Zeeland. Morgen gaan we naar dat fjord toe voor een boottocht. Voor de komende twee nachten checkten we in een 5-sterren holidaypark. Daar kregen we een mooi chaletje toegewezen. De rest van de middag waren we in het stadje te vinden waar we onder andere boodschappen deden voor het diner. 's Avonds deden we ons huiswerk en keken we op televisie naar de hevige overstromingen in Queensland in Australië. Omdat Australië dicht bij Nieuw Zeeland ligt en de twee landen een haat-liefde-band hebben, waren we uitgebreide reportages te zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23