Wandelen rondom Loch an Eilein

Een kort blogstukje vandaag. Puur omdat we een lekkere relaxte dag hadden. We stonden op de gebruikelijke tijd op en na het ontbijt maakten we ons klaar voor de wandeling die ons te wachten stond. Het was nog bewolkt toen we aan de tocht begonnen, maar al snel verschenen de eerste blauwe plekken in de lucht. We zouden naar Loch an Eilein lopen om daar het meer te ronden. Totale afstand zou iets meer dan 17 kilometer zijn. De eerste vijf kilometer van de wandeling waren niet zo spannend. We liepen langs een drukke weg en daarna door een bos. Maar toen we bij het meer aan kwamen, werd het allemaal een stuk mooier. Het loch ligt er prachtig bij en wordt geheel omringd door bossen. In het meer ligt een eilandje met daarop een heuse kasteelruïne. Dat eilandje bewaarden we voor het laatst en liepen eerst het meer rond. Dat was nog een hele tippel. Dan liepen we langs de oevers en dan weer door het bos. Het pad was goed onderhouden en werd veel gebruikt, want er waren veel andere wandelaars. Het gehele plaatje deed ons denken aan Canada of een meertje in noord Zweden. Het was er in ieder geval prachtig. Het weer hielp daar flink aan mee want het was wederom een prachtige dag met een nagenoeg wolkenloze hemel. Hoewel de temperatuur niet boven de 18 graden uit kwam, vonden wij het toch warm.

Toen we in de buurt van het ruïne-eilandje kwamen, aten we onze meegebrachte lunch op. Nadat we het meer hadden gerond, moesten we weer een aantal kilometers lopen om in het gehuchtje Rothiemurchus te komen. Hier had je wat winkeltjes en konden wij twee latte macchiato’s scoren. Lekker in het zonnetje op het terras werkten we die weg. De laatste kilometers van deze dag waren om weer terug op de camping te komen. 
Op de camping deden we de was. Althans, we stopten een wasmachine helemaal vol met vuile was van de afgelopen 9 dagen. Daarna waren we zelf aan de beurt en douchten we om het zweet van ons af te wassen. Omdat we op de was en daarna de droger moesten wachten, bleven we ’s middags op de camping. Buiten onder de luifel was het goed uit te houden en dankzij wifi konden we het nieuws en de socials bij lezen. Ook werden er plannen gemaakt voor het vervolg van onze rondreis door dit prachtige land.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo