Wandelen in Balloch en de rit naar Glasgow

Deze dag stond een wandeling op het programma en gelukkig was het stralend weer toen we wakker werden. Vanuit Luss reden we in een kwartiertje naar het plaatsje Balloch aan de uiterste zuidzijde van Loch Lomond. In Balloch had je een winkelcentrum aan het water met daarbij een gigantisch grote parkeerplaats. Daar zou vast wel een plaatsje voor de camper te vinden zijn. Nou, dat bleek geen enkel probleem. En het mooie was dat het er gratis parkeren was. Helaas konden we er nog geen koffie drinken want de winkels waren nog dicht. Daarom begonnen we maar meteen aan onze wandeling. Die voerde ons eerst naar de grote jachthaven van Balloch. Er lagen honderden boten en bootjes in het water. Veel van die bootjes hadden hun beste tijd lang geleden gehad, maar er lagen er ook die we wel zouden willen hebben.
We liepen langs de oevers van Loch Lomond waar veel mensen hun hond uit lieten. Later liep het wandelpad van het meer weg en klommen we omhoog via een groot loofbomenbos. We hadden verwacht dat we bij een soort van uitkijkpunt zouden uitkomen, maar dat bleek niet het geval. De wandeling stopte ergens boven op de berg, midden in het bos. We liepen maar weer terug naar de oevers van Loch Lomond en bezochten daar Balloch Castle. Vanuit de verte hadden we het kasteel al zien liggen en het omringende park was prachtig. Er was dan ook teleurstelling toen bleek dat het kasteel hoognodig en heel veel onderhoud nodig heeft om niet uit elkaar te vallen. Er stonden bouwheken rondom het kasteel en het was al helemaal niet te bezoeken. Als troost aten we onze meegebrachte boterhammen in het park met zicht op het prachtige Loch Lomond.
De rest van de wandeling liep door een aantal woonwijken van Balloch. Die waren niet bepaald aantrekkelijk zodat we de wandeling inkorten en koffie gingen drinken aan de rand van het meer.

Na dat drankje reden we naar onze gereserveerde camping in een voorstadje van Glasgow, Stepps geheten. De rit voerde over de M8, een dikke snelweg. We hadden gedacht daardoor lekker op te kunnen schieten maar in Glasgow zat die M8 behoorlijk vast door allerlei wegwerkzaamheden. Toen we in Stepps aan kwamen waren er ook wegwerkzaamheden op de weg naar onze camping. We moesten omrijden via allerlei smalle straatjes van een woonwijkje.
Op de camping bleek de receptie gesloten te zijn er er stond een caravan op de plaats die wij toegewezen hadden gekregen. Aanvankelijk was er niemand te bekennen, maar uiteindelijk vonden we een medewerker die ons aan een andere standplaats hielp en wat info gaf. De camping ziet er chique uit en het sanitair is er prima, maar sfeer ontbreekt. We staan eigenlijk op een soort van parkeerplaats zonder schaduw. En net nu was de temperatuur in Schotland voor het eerst dat we er waren boven de 20 graden uitgelopen.
We bleven niet lang op de camping want we moesten nog wat boodschappen doen en uitvinden hoe wij in het centrum van Glasgow konden komen. Ron had deze camping geboekt omdat er een treinstation op 15 minuten lopen ligt met een rechtstreeks verbinding naar de stad, maar uitgerekend deze week staken de spoorwegmedewerkers zodat we aangewezen zijn op een bus. We waren best veel tijd kwijt met dat uitzoeken, maar gelukkig hadden we weer een keer goede wifi op een camping.
Morgen dus dag 1 in Glasgow. We zijn benieuwd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23