Een erg regenachtige dag in Ullapool

We lagen nog in bed toen we het hoorden tikken op het dak. We hoefden niet te raden wat dat was. Het regende weer. Toen we om een uur of acht opstonden, regende het flink en volgens de buienradar zou dat tot een uur of tien duren. Daarom deden we het op ons gemak deze morgen. Eerst deden we nog wat boodschappen bij de plaatselijke Tesco. Dan hadden we die vast binnen.
We wilden vandaag de Ullapool Hill gaan beklimmen, maar vanuit het dorp was de top van de heuvel niet eens te zien. Die hing in de wolken. Naar boven klimmen had dus geen zin. We zouden niks zien vanaf de top. Er was ook nog een andere wandeling, die naar een vuurtoren een aantal kilometers verderop. We besloten daar naartoe te gaan lopen. Het bleef wel regenen, dus kleedden we ons goed aan en begonnen aan de wandeling. Echter, al snel bleek dat het weer te slecht was om door grasland te lopen en we besloten de vuurtoren te laten voor wat die was. In plaats daarvan liepen we een eind langs een riviertje, maar uiteindelijk besloten we terug te lopen naar het dorp. Het weer was te slecht. We hadden goede kleding aan en waren daarom niet nat, maar het is gewoon niet fijn lopen in de regen.

Terug in het dorpje liepen we de eerste de beste kroeg binnen voor een latte macchiato. De hele kroeg zat vol met mensen die schuilden voor het weer. We zaten er een tijdje prima, mede door de goede en gratis wifi. In een buitensportzaak kon Nicky zich niet inhouden en kocht weer wat outdoor kleding.
Tegen de middag liepen we terug naar de camper en lunchten daar. Vervolgens doken we allebei onder de douche en deden we de was op de camping zodat we alle kleding weer schoon hebben. We bleven op de camping totdat het weer wat opknapte. We trokken onze jassen weer aan en slenterden door het dorp. Daar was net de veerboot van Lewis aangekomen. Altijd leuk om even te aanschouwen hoe zo’n boot leegstroomt en het dorp vol.
We dineerden deze dag ook in de camper. De pastamaaltijd smaakte prima. ’s Avonds was het prima weer en kon de deur van de camper weer open. Nu maar hopen dat we het slechtste weer gehad hebben, want morgen gaan we relatief veel kilometers maken op weg naar het eiland Skye.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23