Glasgow, dag 2

Vandaag stond dag 2 van ons bezoek aan Glasgow op de agenda. Gisteren waren we in het centrum. Voor vandaag stonden wat bezienswaardigheden op het programma die wat buiten het centrum lagen. We namen de bus weer en stapten uit bij Buchanan Street. Van daar uit liepen we naar de Clyde rivier die we westwaarts volgden. Al snel waren we uit het centrum en viel er niet veel bijzonders te zien langs de rivier. Na een paar kilometer kwamen we weer in een wat drukker deel van de stad. Hier stonden veel hotels bij elkaar en was er een groot conferentiecentrum. Bij een vestiging van Costa, een Starbucks kloon, dronken we een cappuccino en liepen daarna naar het Glasgow Science Museum, de Schotse evenknie van het Nemo in Amsterdam. We waren hier alleen om wat foto’s te maken van de buitenkant omdat die best bijzonder was, net zoals het Nemo overigens.

Toen we wat verder liepen, kwamen we bij een hele serie van muurschilderingen op een muur waarover een spoorlijn liep. Daar zaten hele leuke bij. We waren nu in de buurt van het Kelvingrove Museum & Art Gallery en dat museum gingen we bezoeken. Het is één van de meest populaire attracties van Schotland. Zoals zoveel musea in het Verenigd Koninkrijk, is dit museum gratis toegankelijk. Er wordt enkel om een donatie gevraagd. In het museum worden ongelooflijk veel diverse zaken tentoongesteld. In de ene vleugel is het vooral een display van natuur en wetenschap, terwijl in de andere vleugel het vooral kunst is, dat er te zien is. Dit alles zit verpakt in een heel groot en statig bouwwerk met tal van versiersels overal. Er hing een informele sfeer en we keken onze ogen uit bij alles wat tentoongesteld stond. Van een Egyptische mummie, via een vliegtuig tot aan een echte Rembrandt en van Gogh. We waren lang in het museum te vinden en pikten en passant ook nog een orgel recital mee.
Na het museumbezoek liepen we naar de nabij gelegen Universiteit van Glasgow die uit 1451 stamt. De campus van de universiteit huist in prachtige statige en vooral hoge gebouwen. Toen wij er waren was het er erg druk want net op dat moment vond de “graduation" van talrijke studenten plaats. Die liepen rond in een soort van cape en hun familie liep er op z’n paasbest bij. Er hing een feestelijke sfeer, maar voor ons was het minder ideaal omdat we moeilijker mooie foto’s konden maken. Er stond altijd wel iemand voor de lens.
Via het Kelvingrove Park en de Sauchiehall Street, een drukke winkelstraat, liepen we terug naar het centrum. Op het George Square namen we even wat rust op een bankje voordat we naar een restaurant van de keten Wagamama’s liepen voor een vroeg diner. Door nu al warm te eten, hoefden we op de camping weinig meer te eten en dat wilden we zo omdat we door onze etenswaren heen zijn.

Na het eten wilden we terug naar de camping om die camper schoon te maken; Die moeten we morgen schoon opleveren. De bus die wij moesten hebben rijdt slechts twee keer in een uur. Zondere opgaaf van reden, viel er eentje uit, waardoor we bijna een uur op onze bus moesten wachten. Toen we uiteindelijk in de bus zaten, kwam deze amper vooruit. Het verkeer in Glasgow is een complete chaos en dat is voor 100% te danken aan de allerberoerdste afstelling van de 3 miljoen stoplichten die in de stad staan. Op grote kruisingen staat alle verkeer soms meer dan een minuut compleet stil en mag er helemaal niemand rijden. Daarnaast moest de bus bij nagenoeg elke bushalte stoppen om mensen op te pikken of uit te laten stappen.
We waren erg blij dat we in Stepps uit de bus konden stappen. Wel een halte te vroeg, maar omdat de haltes hier slechts 100 meter van elkaar liggen, was dat geen enkel probleem. Van onze laatste ponden kochten we in een supermarkt nog een toetje en wat chips voor de avond en liepen naar de camping. Daar staan de nu helemaal alleen zodat we alle sanitair voor onszelf hebben en dat dus brandschoon blijft. Ideaal. ’s Avonds poetsten we vluchtig de camper en pakten onze tassen weer in. Morgen moeten we er heel vroeg uit. We willen de camper al om negen uur inleveren zodat we op tijd op het vliegveld in Edinburgh kunnen zijn voor onze vlucht naar Schiphol.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23