Whiteman Park

Voor deze dag stond het Whiteman Park op ons programma. Omdat we maar een ritje van zo’n 10 kilometer voor de boeg hadden, konden we het rustig aan doen. Hoewel de lucht helemaal bewolkt was, was het droog. De rit naar het park toe verliep niet geheel volgens plan vanwege uitgebreide wegwerkzaamheden waardoor we niet de afslag konden pakken die we wilden. Uiteindeljk belandden we toch op onze plaats van bestemming. In het Whiteman Park zijn diverse musea gevestigd maar ook het Caversham Wildlife Park. Dat is een dierentuin met louter dieren uit Australië en die beesten wilden we gaan bekijken omdat we in het wild niet zoveel dieren hadden gezien.
Meteen toen we binnen waren konden we met een koala op de foto. Het beestje zelf vastpakken zat er niet in vanwege besmettingsgevaar, maar het was even goed leuk. Daarna bekeken we op ons gemak de andere koala’s, zeker 20 in aantal. Dit keer zaten ze niet hoog in een boom maar op ooghoogte en hoewel veruit de meeste exemplaren zaten te slapen, waren er ook die wakker waren. Als dierentuin was het niet de mooiste waar we ooit waren. Daarvoor waren de kooien te klein, maar we zagen wel heel veel aparte dieren die je buiten Australië bijna niet ziet zoals wombats, quokka’s, dingo’s en heel veel kleurrijke vogels. Leuk was ook het grote terrein waar tientallen kangoeroes zaten die je voor de verandering wel mocht aanraken. De beestjes lieten het geaai gelaten toe.
Tegen half één hadden we het wel gezien in het Wildlife Park en gingen we lunchen in een café in het park. ’s Middags waren we te vinden in het uitgebreide Motormuseum waar gruwelijk veel auto’s en motoren tentoongesteld stonden. Vooral de Australische auto’s waren volop aanwezig maar ook hadden ze honderden modelauto’s in vitrines staan. We waren zeker twee uur zoet in dit museum.
Daarna was het tijd om naar onze geplande camping te rijden in Fremantle. Daarvoor moeten we dwars door Perth en dat tijdens de spits. Ook nu hadden we last van diverse wegwerkzaamheden maar nog meer last hadden we van het ontbreken van een rondweg om Perth heen. Het Whiteman Park ligt ten noorden van Perth en Fremantle ten zuiden van de miljoenenstad. De enige manier om er te komen was dus dwars door de stad. De verantwoordelijken voor de afstelling van de stoplichten hebben kennelijk cursus gehad van hun collega’s in Helmond want bij bijna elk stoplicht was het wachten geblazen. En daardoor duurde de rit van zo’n 40 kilometer meer dan een uur.
De door ons uitgezochte camping in Fremantle bleek een goede keuze. Schoon sanitair en een mooie kampkeuken met huiskamer. Toen de camper stond, liepen we naar een nabij gelegen winkelcentrum om daar wat vlees te kopen. Echter Ron wist het vlees tot zwarte en keiharde brokken materie om te toveren door het spul veel te lang in de magnetron te stoppen. Bleek dat op de verpakking stond dat het vlees 15 minuten in de oven moest en niet in de magnetron. Gelukkig hadden we eten genoeg om geen honger te hoeven lijden.
Leuk was ook dat we op de camping het Zwitsere stel weer tegen kwamen die we ook in Broome en Tom Price al hadden ontmoet. Hoe krijg je het voor elkaar in zo’n immens land als Australië? De avond verliep zoals alle anderen deze reis; internetten, foto’s uploaden en een verhaaltje schrijven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23