Tunnel Creek en Windjana Gorge

Vandaag zijn we weer off road gegaan. Na een rustige start van de dag, de dagelijkse tankbeurt en een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt, reden we naar de Tunnel Creek. De eerste 45 kilometers ging het nog over mooi asfalt, maar daarna ging de camper in de fourwheeldrive stand en was het rood stof happen. De weg was alleszins redelijk en dus konden we snelheid maken. Het scheelt ook dat Ron inmiddels gewend is aan het rijden op deze losse ondergrond.
Het landschap was prachtig waarbij vooral de grote baobab-bomen opvielen. We stopten af en toe voor wat foto’s. Het was ook op deze weg dat we onze eerste “watercrossing" hadden, het rijden met de auto door een rivier. Altijd leuk hoewel de rivier best wel wat breder had mogen zijn.
Na 145 kilometers kwamen we aan bij Tunnel Creek. We waren hier naartoe gereden voor de grot die je hier in kunt. In de grot loopt een rivier en leven krokodillen. Op de parkeerplaats stonden maar 3 auto’s, dus druk was het er niet. Het was even klimmen om in de grot te komen maar eenmaal binnen, kon je gewoon lopen. Doordat het waterniveau laag stond hoefden we niet veel door dat water te waden. De grot was mooi en doordat er af en toe gaten in het dak zaten, konden we ook nog wat zien. Toch hadden we ook lampjes mee die goede dienst bewezen.
We liepen zo’n 500 meter door de grot en keerden toen om. Je kon nog wel verder, maar dat zou toch alleen maar meer van hetzelfde zijn geweest. Helaas zagen we geen krokodillen. Misschien toch maar goed ook. 
Volgende stop was Windjana gorge, zo’n 30 kilometer verderop. Hier wilden we eerst overnachten maar het was nog vroeg in de middag en om de hele middag in de gloeiend hete zon op een lege camping te staan, trok ons niet zo. We besloten daarom de gorge te gaan bekijken om daarna verder te rijden. De gorge was prachtig. Hier zagen we wel krokodillen maar die lagen heerlijk in het redelijk koele water te chillen en kwamen niet de warme oever op. We maakten er mooie foto’s maar eigenlijk was het te warm om lang te lopen. We hielden het daarom ook bij een korte trail. Daarna was het in de camper tijd om het opgelopen vochttekort aan te vullen. 
Laatste huzarenstukje voor deze dag waren de 146 resterende kilometers over de beroemde Gibb River Road naar Derby. De weg die ooit alleen voor 4WD auto’s geschikt was, was nu grotendeels verhard en zelfs op de gravelstukken konden we 100 km/u rijden.
Om vier uur reden we Derby binnen en vonden we onze camping voor de avond/nacht. Het is een prima camping met brandschoon sanitair. En omdat Derby aan zee ligt, waaide er een enigszins verkoelend windje zodat we lekker buiten konden zitten. Morgen rijden we naar Broome waar we eerst de camper eens na laten kijken want niet alles werkt zoals het moet. Gelukkig was één telefoontje voldoende om alles te regelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo