Rottnest Island en ..... quokka's!

Voor vandaag hadden we een dagtocht naar Rottnest Island geregeld. Rottnest Island is vooral beroemd vanwege de ongeveer 10.000 quokka’s die daar leven. Dit kleine neefje van de kangoeroe leeft alleen op dit eiland. Quokka’s worden wel de vriendelijkste dieren ter wereld genoemd omdat het lijkt alsof ze altijd lachen. Die beestjes wilden wij gaan zien.
Geheel volgens afspraak werden we om half negen voor de camping opgehaald en naar de pier gebracht waar vandaan de boot naar het eiland zou vertrekken. Gelukkig hadden we nog tijd voor een lekkere bak cappuccino. Omdat het heerlijk weer was, gingen we achter op het dek zitten. In een klein half uurtje werden we over gevaren. Op het eiland aangekomen, kregen we ieder een fiets en zo’n vervelende fietshelm die verplicht is in Australië.
Op Rottnest Island is geen permanente bewoning maar er staan wel wat hotels en er zijn wat vakantieparken. Ook is er de “Settlement" met wat restaurantjes en winkeltjes. Daar startten we onze rondtocht over het eiland. We kochten er eten voor de lunch en zagen er onze eerste quokka’s. De beestjes zijn in het echt net zo schattig als op de plaatjes die we al veelvuldig zagen.  Ze zijn helemaal niet schuw en laten zich gemakkelijk aanhalen. Natuurlijk zijn ze ook heel nieuwsgierig of je eten voor ze hebt meegebracht.
We waren nog maar net uit de Settlement vertrokken toen de fietsen al weer aan de kant werden gezet. Langs de weg zaten namelijk een aantal quokka’s. We hadden een selfiestick meegenomen en we probeerden een selfie te maken met zo’n schattig beest op de voorgrond. De quokka bleef ons echter maar aankijken en weigerde naar de lens van de camera te kijken. Met wat hulp van twee Duitse meiden kregen we het beestje z’n blik uiteindelijk in de goede richting.
Het zijn niet alleen de quokka’s die Rottnest Island zo leuk maken. Ook de witte stranden en het azuurblauwe zeewater in de baaien zijn een lust voor het oog. Bovendien kan er uitstekend gesnorkeld worden op het eiland. Dat deden wij deze keer niet. Ons doel was het eiland rondfietsen.
Regelmatig werden de fietsen aan de kant gezet en genoten we van het uitzicht of bekeken we dingen die we mooi vonden. Het mooist bleven echter toch de quokka’s. We konden er geen genoeg van krijgen en het mooie was dat we ze regelmatig tegen kwamen. De iPhone op de selfiestick draaide overuren. Heel veel foto’s mislukten vanwege gebrek aan medewerking van de diertjes, maar er zijn er ook heel veel wel gelukt. Sommige van die foto’s zie je hier in de collage.
Tegen drieën hadden we het eiland rond gefietst en hadden we nog een uur voordat de boot ons terug naar Fremantle zou brengen. In de Setlement kochten we wat drinken en wat te snoepen en vermaakten ons vervolgens weer met de quokka’s.
De terugvaart naar Fremantle was wat ruwer dan de heenreis. Dat kwam door de wind die op was komen zetten. Toch kozen we er voor om weer op het achterdek te gaan zitten. We werden nu wel af en toe nat door het opspattende water. Toen de boot aanmeerde in de haven van Fremantle, stond het busje al weer op ons te wachten en werden we keurig naar de camping gebracht. Daar werden de foto’s bekeken.
’s Avonds maakten we een maaltijd van de spullen die we nog over hadden. Het werd een erg simpele maaltijd. Maar goed ook want dat betekende dat we goed hadden ingekocht en bijna niks meer over hadden. Ook werd de camper vast wat opgeruimd want morgen moeten we het apparaat weer inleveren bij de verhuurder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23