Fremantle .... is best een leuk stadje

Vandaag een dagje met 0 kilometers voor de camper. Die is vandaag op de camping blijven staan.  Wij daarentegen waren in Fremantle te vinden. De dag startte langzaam hoewel het vroeg was omdat het niet lekker ligt in een bed met een volle blaas. De volgende camper die we huren moet beslist een WC aan boord hebben zodat je niet midden in de nacht of op de vroege morgen de halve camping over moet om je plas kwijt te kunnen.
Het was negen uur geweest toen we te voet naar het centrum van Fremantle wandelden, een afstand van zo’n 3 kilometer. Het weer beloofde vandaag mee te gaan werken. Via de jachthaven kwamen we het centrum van de stad binnen en bezochten daar het Round House, het eerste permanente gebouw in de stad. Gek genoeg was het destijds een gevangenis. Heel veel viel er niet te zien en daarom waren we er zo klaar. We liepen door naar de haven en dronken daar onze dagelijkse cappuccino. 
Omdat Ron wilde weten of hij met een drone op Rottnest Island mag vliegen liepen we binnen bij het kantoor van de haven autoriteit. Daar werd heel wat werk gemaakt van die simpele vraag. Er werd zelfs een medewerkster naar beneden geroepen om ons te woord te staan. Deze erg aardige mevrouw wist het echter ook niet precies en afgesproken werd dat we haar een mail zouden sturen met het gewicht van onze drone en zij het dan uit zou gaan zoeken. We vermoeden dat we van haar toestemming gaan krijgen. We zijn benieuwd.
Daarna was het de beurt aan het centrum van Fremantle. Dat centrum oogt heel erg mooi. De stenen gevels uit de 19e eeuw zijn nagenoeg allemaal gerestaureerd en geven de straten een chique uiterlijk. Overal had je winkeltjes maar er waren vooral veel barretjes en terrasjes. De Cappuccino Strip is een buurtje waar je alleen maar restaurants en barretjes hebt. Het zag er allemaal erg leuk uit.
Toen het tijd was om te lunchen streken we neer op zo’n terrasje. Nicky hield het bij een dikke Hawaii sandwich en Ron propte zich vol met sushi. Omdat we nog niet alle straatjes in het centrum hadden bekeken, gingen we na de lunch verder met onze tocht door de stad. Goed te zien was dat Fremantle een universiteitsstad is. Overal heb je gebouwen van de Notre Dame universiteit en het stikte er dan ook van de studenten.
Ron vond in de stad een leuk T-shirt dat mee naar huis gaat. Verder keken we nog wat rond in diverse souvenirwinkels maar daar vonden we niks van onze gading. De souvenirs in Australië zijn niet bepaald onze smaak. Wat wel Ron z’n smaak was, was het bier dat hij dronk in een café. Daar rustten we uit van het vele rondsjokken door de stad. 
Aan het einde van de middag wandelden we terug naar de camping. Het is niet dat er geen openbaar vervoer is in de stad maar het was heerlijk weer en we wandelen graag zoals de meeste lezers wel zullen weten. We hadden meer dan 20 kilometer afgelegd vandaag. We kunnen dan ook stellen dat we Fremantle goed hebben bekeken en onze conclusie is dat het een heel prettig en vooral mooi stadje is.
’s Avonds maakten we een diner van het eten dat we nog over hebben. De dag nadert dat we de camper in moeten leveren en dan moet alle voedsel op zijn. We eten daarom best wel rare combinaties van ingrediënten maar we hebben wel goed ingekocht want bijna alles is op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23