Lange rit naar Coral Bay

Vandaag een kort blogstukje omdat de rit zo lang was. Gedurende de hele nacht waaide het flink. Nu de zon niet scheen, was het best fris en voor het eerst lagen we onder het dekbed. Ook best lekker eigenlijk. Na het ochtendritueel was het kwart over acht en waren we klaar voor een tocht van bijna 650 kilometers, één van de langste reisdagen van deze reis.
In Tom Price tankten we ons dorstig campertje nog maar eens vol en gingen op pad. Wederom een redelijk eentonig landschap en een kaarsrechte weg, dus het gaspedaal werd ingedrukt totdat de snelheidsmeter 110 aan gaf waarna de cruisecontrol er op ging.
Na 70 kilometer stopten we twee keer in het dorpje Paraburdoo. Eén keer om een kunstwerk, genaamd “Resilience" te fotograferen en een tweede keer om nog zo’n gigantische ertstruck op de foto te zetten. Na Paraburdoo verdwenen we de leegte in en kwamen pas na bijna 300 kilometer aan bij het roadhouse in Nanutarra. Hier tankten we weer een keer. Niet omdat de tank leeg was, maar voor de zekerheid. Je weet nooit wanneer de volgende pomp op je weg komt. In Nanutarra lunchten we ook.
Na de lunch restte ons nog 250 kilometer naar Coral Bay. Over deze rit kunnen we ook kort zijn; geen bijzonderheden.
Tegen kwart voor vier reden we het minidorpje Coral Bay aan de westkust van Australië binnen. Hier draait alles om het fraaie strand en het azuurblauwe zeewater wat je hier vind. Behalve wat winkels, een enkele kroeg en twee campings en een hotel is er niks. Voor het eerst deze reis maakten we mee dat een camping vol was. Gelukkig was er op de tweede camping nog wel plaats voor ons. We staan hier twee nachten.
Na eerst een drankje gedaan te hebben, liepen we door het dorpje en over het strand. We wilden wachten op de zonsondergang maar die liet langer op zich wachten dan in Broome. Toch hielden we vol en zagen de zon prachtig in de Indische oceaan zakken.
Toen we tegen zevenen terug op de camping waren, moest er nog gekookt worden. Rijst met curry chicken stond op het menu en ondanks dat de rijst niet helemaal gaar was, smaakte het prima.
Vanwege een koele bries vanuit de oceaan zaten we de rest van de avond binnen in ons campertje. Heel gezellig en geriefelijk.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23