Een laatste dag Perth

Nog een laatste dag in Perth. Wat hadden we afgelopen nacht goed geslapen in het zachte bed. Dat was weer wennen na bijna vier weken een dun en hard matras. We hadden geen haast deze morgen want het grootste deel van de stad hadden we al gezien. De grootste attractie wilden we echter nog bezoeken; Kings Park. Maar eerst ontbijt. Dat zat bij de prijs van de hotelovernachting inbegrepen en dus konden we aanschuiven aan het ontbijtbuffet.
Daarna namen we de CAT-bus naar het Kings Park. Het weer werkte lekker mee. De belangrijkste attractie in het park is de gigantische botanische tuin met daarin zowat alle planten die in Australië voorkomen. Alles was er tot in de puntjes verzorgd en het was lekker slenteren door het enorme park. Natuurlijk herkenden we veel planten en door de bordjes die bij de planten stonden, wisten we nu ook de naam.
Nadat we zo’n drie uur door de botanische tuin hadden gestruind, aten en dronken we wat op een terrasje in het park. Het was er heerlijk mensen kijken. Via een poepsjiek wijkje met peperdure appartementen liepen we naar de zakenwijk die op deze zaterdag er maar verlaten bij lag. Maar we kwamen zo weer wel in het centrum van de stad.
In het inmiddels bekende foodcourt aten we nog een kleinigheid en maakten dankbaar gebruik van het gratis internet dat je hier hebt. We bekeken daarna nog wat winkels maar zaten al snel weer op een terrasje voor een drankje. We moeten nu nog genieten van het heerlijke weer. De vooruitzichten voor het weer in Nederland zijn niet rooskleurig.
Na het drankje namen we de CAT-bus naar het hotel om daar even uit te rusten. Toen het tijd was voor het diner namen we weer de bus naar de stad. We kwamen uit bij een Koreaans restaurant waar het goed vol zat. Teken voor goed eten dus. En dat klopte. We aten er een heerlijke bibimbap voor weinig geld.
Vanwege het weekend reden de CAT-bussen ’s avonds niet meer en moesten we naar het hotel teruglopen. Dat was echter geen straf. Het was nog heerlijk weer en zo konden we wat van de teveel gegeten calorieën er af lopen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23