Rotorua

Vandaag een hele dag te besteden in en rond Rotorua. Natuurlijk mocht een bezoek aan één van de thermale parken niet ontbreken. Al vroeg reden we naar het Wai-O-Tapu Thermal park op zo'n 25 kilometer van Rotorua vandaan. Ron was hier 15 jaar geleden ook geweest en het park is zo mooi dat een tweede bezoek een must was. We moesten zo vroeg op pad omdat we de dagelijkse uitbarsting van de Lady Knox geiser, even buiten het park, om 10.15 uur niet wilden missen. Er waren honderden andere mensen die dezelfde plannen hadden als wij. Rondom de Lady Knox geiser waren een soort van tribunes gebouwd waarop een paar honderd mensen konden plaatsnemen om toch maar niks van het spektakel te hoeven missen, maar al die zitplaatsen waren bij lange na niet genoeg voor alle toeschouwers. De hele show was strak geregisseerd. Zelfs het moment van spuiten van de geiser werd exact bepaald. De geiser spuit namelijk niet spontaan meer maar moet geholpen worden met iets wat lijkt op zeep. De zeep breekt de oppervlaktespanning van het water in de geiser waardoor deze uitbarst. Tien minuten later dan gepland liet een ranger zich zien die, na een verhaaltje, de zeep in de geiser gooide waardoor deze meteen begon te reageren. Niet veel later, met de ranger op een veilige afstand, spoot de geiser zo'n 27.000 liter gloeiend heet water zo'n 20 meter de lucht in.
Nadat deze show over was, ging iedereen naar het eigenlijke thermale park waardoor vooral de eerste bezienswaardigheden bedolven werden door bezoekers. Wat later verspreidde men zich wat waardoor het beter te doen was. We genoten van de poelen in diverse felle kleuren. Verschillende metalen in het water maakten dat bijna elke poel een andere kleur had. Dat varieerde echt van rood tot blauw, geel en groen. Onze camera's maakten overuren. We bleven veel langer in het park dan de aangegeven tijd. Doordat het zo'n mooie zonnige dag was, waren de kleuren van het water ook extra intens.
Nadat we een hapje hadden gegeten in het restaurant bij het park, reden we terug naar Rotorua waar we nog een keer een bezoekje brachten aan het beroemde Bath House. Nu de zon scheen waren de foto's aanmerkelijk beter dan gisterenavond toen we er ook waren.
Het tweede deel van de middag brachten we door op onze hotelkamer. Al onze foto's moesten al zijn uitgezocht omdat we deze avond werden verwacht op een Maori-avond. Om 18.15 uur werden we bij ons hotel opgepikt door een busje dat ons naar het Mitai Maori dorp bracht. Het bleek een erg grootschalige en erg toeristische avond te worden. Toen we aan kwamen zaten al zeker zo'n honderd mensen aan allerlei tafels te wachten. Wij werden ingedeeld bij een tafel waar al een aantal Nederlanders en een Australisch stel zaten. Al snel raakten we in gesprek en werd het best gezellig. Rond een uur of zeven begon de show. Eerst met z'n honderden kijken naar een oorlogskano met woest uitziende Maori-krijgers. Daarna konden we plaatsnemen in een soort van theater waar vervolgens een best leuke Maorishow werd opgevoerd. Allemaal erg massaal en gruwelijk toeristisch, maar toch vermakelijk.
Na de show konden we aanvallen aan het diner. Behalve kip en lamsvlees waren daar ook aardappelen, zoete aardappelen en diverse salades. Volgens ons niet echt eten zoals de Maori's dat aten maar wel erg lekker. Na het diner zaten we nog een hele tijd na te kletsen met onze tafelgenoten voordat we in het donker het bos in werden genomen voor een kennismaking met wat lokale planten en, wederom, gloeiwormen.
Tegen tienen werden we door een busje weer afgezet bij ons hotel en konden we wederom een boel foto's op ons netboekje gaan zetten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo