Auckland, eerste volle dag

Gôh, wat hebben we afgelopen nacht goed geslapen na de korte nachtrust in het vliegtuig. Het grote, zachte bed was daar beslist debet aan. Ook mooi was dat het weer een stuk beter was dan gisteren. We zagen dan wel geen strakblauwe luchten, maar het was in ieder geval droog en de temperatuur was aangenaam. Echt een dag om er op uit te trekken.
Als eerste liepen we naar het wijkje Parnell. Dit is één van de oudste stukjes van Auckland en er staan mooie Victoriaanse, houten huizen. We vonden er talloze leuke winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes. Nergens vonden we winkels van een grote winkelketen, alleen maar unieke zaakjes. Het is dat we niet zo'n shoppers zijn, anders waren we hier wellicht de hele dag gebleven.
Een eind verderop kwamen we uit bij de wijk Newmarket. Hier vonden we wel de zaken van de grotere winkelketens. Het was er voor een maandagmorgen opvallend druk. Zal vast wel iets te maken hebben met kerstmis en de inkopen die daarvoor gedaan moeten worden. Ook wij deden een inkoop. Voor NZ$ 5,00 zijn we de eigenaren van een heus Nieuw Zeelands mobiel telefoonnummer geworden. We moeten de komende weken zeer regelmatig naar hotels etc. bellen en het leek ons veel goedkoper om dat met een Nieuw Zeelands telefoonnummer te doen dan met Ron z'n reguliere telefoon. Een 06-nummer heet hier trouwens een 02-nummer.
Met de bus reden we vervolgens naar het wijkje Ponsonby. Ook hier weer hele leuke winkeltjes en restaurantjes. Auckland ietsjes buiten het centrum is duidelijk leuker dan downtown Auckland. Wat trouwens opvalt zijn de ongelooflijk vele sushi restaurantjes hier. Werkelijk op elke hoek van de straat vind je dit heerlijke Japanse eten. En lekker goedkoop. Prijzen voor eten zijn hier zeker zo hoog als in Nederland, maar met sushi vliegt het geld net ietsje minder hard uit je portemonnee. Wij lunchtten in een gezellig restaurantje in Ponsonby, Café Cezanne geheten. We leerden er meteen wat een BLT, BLAT en een BLEAT zijn. We namen een sandwich BLEAT ofwel; een broodje met Bacon, Lettuce, Egg, Avocado en Tomato. Aan jullie om uit te vogelen van BLT en BLAT betekenen.
Met een grote omweg liepen we naar downtown Auckland. We wilden de Skytower in, maar omdat de top van die toren in de wolken lag, raadde men ons af ons geld uit te geven aan dit uitje. Wel zo eerlijk van het personeel. Wel vreemd. Op de begane grond scheen de zon en 300 meter hoger hing bewolking. In plaats daarvan togen we naar de haven om bootjes te gaan bekijken. Ook hier weer hele leuke terrasjes en restaurantjes. Morgen willen we hier eens gaan kijken voor het diner.
's Avonds aten we, je raad het al, sushi. Helaas was het gaan regenen zodat we op onze kamer bleven. Net als in Europa is het weer hier onderwerp voor het journaal. Hier niet vanwege een beetje sneeuw maar vanwege de regen na een lange periode van droogte. Zijn wij lekker klaar mee. Toch was het weer vandaag erg mee gevallen. De komende dagen schijnt het nog wat kwakkelen te zijn, maar met kerstmis verwacht men prachtig BBQ weer met temperaturen ergens achter in de 20 graden Celsius.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23