Langkawi, tweede volle dag

Vandaag een excursiedag. Via het resort hadden we een tour geboekt die ons naar diverse attracties op het eiland zou brengen. Keurig op tijd kwam een busje voorrijden om vervolgens nog enkele andere tourgangers op te pikken. Dat duurde wel zo'n drie kwartier voor het gezelschap van acht compleet was. Langkawi is toch groter dan je denkt en er valt voor zo'n busje heel wat te rijden. De hoofdmoot voor vandaag waren de mangrovebossen in het oosten en noorden van het eiland. We gingen met onze gids aan boord van een bootje en werden naar een grot gevaren waar nogal wat vleermuizen huizen. Voordat we daar aan toe kwamen, vertelde de gids vanalles over zowat elk plantje of beestje dat we tegenkwamen. Hij wist er duidelijk veel vanaf en wilde zijn kennis maar al te graag delen met ons. De vele tientallen Aziaten bezochten dezelfde grot in één tiende van de tijd die wij er over deden.
Na de vleermuizen voeren we naar een zogenaamde fishfarm. Dat bleek een drijvende viskwekerij en speciaal voor ons werden de vissen gevoerd met stukjes soortgenoten. Stel je voor dat een bus met vissen op bezoek komt bij een mensenfarm en de mensen die daar worden gekweekt worden gevoerd met stukjes mensenvlees. Klinkt raar, maar hier op de fishfarm luistten de vissen kennelijk maar al te graag vis.
Via de crocodilecave (een tunnel) voeren door het uitgestrekte mangrovebos en zagen onderweg krabbetjes, apen, een slang en een varaan en natuurlijk gruwelijk veel mangrovebomen. Op een bepaalde plek werden adelaars gevoerd die daar in grote getalen op af kwamen. Altijd leuk voor toeristenen voor wat foto's, maar de adelaars verleren zo wel om zelf hun voedsel te vangen. Dat zagen ze hier toch ook wel in en men was bezig een halt toe te roepen aan het voeren van deze beesten.
Wij zelf moesten natuurlijk wel gevoerd worden en daarom genoten we een lunch in een drijvend restaurant.
's Middags voeren we met onze boot de open zee op om naar een verborgen strandje te varen om er te kunnen zwemmen. Het was warm genoeg voor een lekkere koele duik, maar de wind had een hoop troep vanuit zee het strand op geblazen zodat het er een zooitje was. We kozen er daarom voor om bij ons resort lekker te gaan zwemmen.
Weer opgefrist deden we wat boodschapjes en begonnen aan de dagelijkse routine van foto's op de computer zetten, deze uitzoeken en bijwerken etc. 's Avonds aten we voor de derde avond achter elkaar bij Oasis. Er gaat toch niks boven een dineetje aan het strand.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23