Cameron Highlands

Voor vandaag stond er een excursie op het programma. We zouden langs allerlei bezienswaardigheden in de Cameron Highlands gaan. Rond een uur of negen werden we opgepikt door een busje dat al zowat vol zat met andere toeristen van allerlei pluimage. Op de achterbank zaten vier giebelende Maleisische meisjes, voor ons zat een Nederlands stelletje met een Zwitser en het gezelschap werd compleet gemaakt door een gezinnetje uit Singapore. De eerste stop was bij een theeplantage waar op dat moment druk geoogst werd. Werkers met een grote mand op de rug knipten de thee met de hand en gooiden de blaadjes in die mand. Anderen gebruikten een groot uitgevallen elektrische heggenschaar waarmee ze in no time een grote zak met theeblaadjes konden vullen.

De volgende stop was de fabriek waar de ruwe blaadjes tot thee werden verwerkt. Dat productieproces is vrij kort en eenvoudig. De ruwe blaadjes worden vermalen en daarna anderhalf uur aan de lucht blootgesteld waardoor ze fermenteren. Hier ontstaat de smaak van de thee. Vervolgens wordt er hete lucht door de thee geblazen wat het fermenteren doet stoppen en het vochtgehalte doet reduceren. Pas daarna wordt de eigenlijke thee van de onreine delen gescheiden en kan de thee worden verpakt. De firma "Boh", waar we te gast waren, had een groot bezoekerscentrum bij de fabriek gemaakt waar het gruwelijk druk was. Zo druk zelfs dat het verkeer van en naar de fabriek totaal vast zat en het een hele tijd duurde voordat we er weer weg waren.
Volgende stop was een bijenfarm. Het mooie hieraan waren de kleurrijke bloemen waar de bijen de hele dag met hun neus in zaten. Een hele mooie excursie was naar een "butterfly farm". Behalve vlinders hield men hier tal van exotische insecten en reptielen. Het mooie was dat je al deze beesten kon vastpakken. Onze gids zette de ene na de andere enge giga-tor op onze handen en armen. Zelfs schorpioenen werden zonder waarschuwing op je lijf gezet. Wel mooi allemaal. Het allermooiste waren toch de vele vlinders in de mooiste kleuren. We maakten belachelijk veel foto's van die beesten. Ze waren dan ook erg fotogeniek.
In de Cameron Highlands wordt erg hoog opgegeven van de aardbeien die hier groeien. Er zijn winkels vol met aardbeien souvenirs en zowat elke boer die aardbeien kweekt heeft z'n toko opgesteld voor bezoekers. En het mooie is dat die mensen nog komen ook. Zo ook wij dus. Nu zijn aardbeien in Nederland de normaalste zaak van de wereld, dus wij hielden het al snel voor gezien. Mooier was een bloemenkwekerij, zo groot dat je er kon verdwalen. De eigenaren hadden er kleurrijke bouwsels gemaakt die qua kleur wedijverden met de honderden tropische bloemen die uitbundig in bloei stonden. Erg fotogeniek allemaal. Dat was ook de markt in het plaatsje Brinchang. Het is altijd leuk om over een exotische markt te lopen; zoveel andere dingen te zien dan bij ons.
We sloten de lijst met bezoekjes af in een boeddhistische tempel. Deze was vrij nieuw en, eerlijk gezegd, hadden we mooiere gezien. Je raakt verwend hè?
Na afloop werden we gedropt in Tanah Rata waar we een late lunch genoten voordat we terug liepen naar ons chaletje. Hier waren we uren zoet met de fotobuit van vandaag. We kunnen een ieder weer vervelen met duizenden foto's, vrezen we.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo