Op naar Taupo

En alweer trekken we verder Nieuw Zeeland in. Vandaag hebben we Rotorua achter ons gelaten en zijn we naar Taupo gereden. Een afstandje van niks, dus al iets over tienen waren we bij de Huka Falls, iets voor Taupo. De Huka Falls stellen niet zo heel veel voor, maar toch komen er drommen mensen op af. Leuk voor een half uurtje kijken, maar daarna snel verder richting onze eindbestemming voor deze dag. Ons overnachtingsadresje voor komende nacht was een motel dat wat weggestopt lag. Toen we daar om 10.45 uur aankwamen, was het kantoor dicht en was een vroege incheck niet mogelijk. Dan maar de stad in. Eerst koffie drinken op een terrasje en daarna de vele winkels bekijken. Ron z'n tas was bij de vlucht naar Maleisië gesneuveld en in Kuala Lumpur hadden we een nep "The North Face" tas gekocht voor weinig, maar zoals te verwachten, vertoonde deze tas al ernstige slijtage. De tas zou onze sabbatical nooit halen. Vandaar dat we in Taupo eens op zoek gingen naar de fatsoenlijke tas voor Ron. Die vonden we in een winkel van het Nieuw Zeelandse outdoormerk "Kathmandu". De prachtige tas was met 50% afgeprijsd zodat ie heel betaalbaar was. Nicky vond een leuk T-shirt en zo gaven we deze morgen toch meer geld uit dan gepland. God dank voor de uitvinding van de creditcard.
Na een lunch bij Subway reden we nog een keer naar het motel. Nu was de receptie wel bezet en kregen we een keurige, ruime studio, compleet met bubbelbad en, heel belangrijk voor Ron, gratis breedband internet.
Eenmaal ingehuisd en nadat de inhoud van Ron z'n tas was overgeheveld naar z'n nieuwe tas, reden we naar een park iets buiten Taupo; The Craters of the Moon. Weer een thermaal park, maar van een andere orde dan Wai-O-Tapu. Hier geen kleurrijke poelen maar kraters en overal rookpluimen. Goed voor een wandeling vaneen dik uur en weer veel foto's.
Na wat boodschappen, gingen we naar ons motelletje en kregen we weer een update van de realiteit via internet. 's Avonds konden we weer ons eigen dineetje klaarmaken wat steeds een hoop dollars bespaard en keken we voor het eerst dat we op deze reis zijn naar een film op televisie.

Reacties

Henny zei…
He die Nicky & R@n.
Jullie hebben je plekke voor de jaarwisseling gevonden. Terwijl jullie in alle rust onder het genot van een wijntje biertje en alcoholvrije cocktail in alle rust het nieuwe jaar inluiden doen wij dat met veel drank en kabaal.

Een heel mooi, en avontuurlijk 2011 gewenst en denk af en toe aan ons als jullie de basale lusten van het leven genieten.

Greetz.
Hans en Kitty en kids zei…
Hoi Ron en Nicky,
Bij jullie is het nieuwe jaar al een uur oud. Wij zijn nog aan het oliebollen bakken voor over 12 uur.
Vanaf ons ondergesneeuwde (en inmiddels weer dooiende) kikkerland wensen wij jullie een goed en gezond 2011.
Broer en Jose zei…
Hebben jullie het al 2011?
Gaat zo al snel genoeg.
GELUKKIG NIEUWJAAR dan maar.
Ik ga zo pas aan de hapjes voor vanavond beginnen. Zullen er eentje pakken op jullie en op iedereen die maar wil. groetjes Jose
Annelieke en Ludo zei…
hoi Ron en Nicky,

Ook wij zijn klaar voor het nieuwe jaar. We gaan met z'n 2-tjes oudjaarsavond vieren en het nieuwe jaar inluiden.
Vanuit Someren heel veel geluk en gezondheid in 2011 en natuurlijk heel veel mooie reismomenten.
Annelieke en Ludo
Piet en Paula zei…
Wij wensen jullie een fijn 2011 en nog een hele prettige en mooie reis. We hebben op tv de jaarwisseling in Nieuw-Zeeland gezien. Wij zullen hier nog wel wat sneeuw ruimen ook voor jullie deur.

Groetjes , Piet en Paula.

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo