Op naar Nieuw Zeeland

Vandaag een superlange reisdag. Dit soort dagen zijn de meest vervelende dagen van een reis want je zit de hele dag maar te wachten of je zit in een vliegtuig en dat is ook niet altijd een pretje. Met ons vertrek vanaf Langkawi naar Kuala Lumpur komt er een einde aan het deel in Maleisië. We hebben het allebei een fantastisch land gevonden. We zijn de afgelopen 15 dagen niet één onvriendelijke Maleisiër tegen gekomen, iedereen was erg hulpvaardig en droeg altijd een warme glimlach. Het land is een mooie mix van typisch Azië en toch ook wat "westerse luxe". Het landschap is werkelijk overweldigend en het eten wordt je er niet snel beu. Tel daarbij ook het lekkere warme klimaat met af en toe een warme douche als de hemelsluizen open gaan, en je zult begrijpen dat we een geweldige tijd hebben gehad.
Tijd om te vertrekken naar onze volgende bestemming, Nieuw Zeeland. Het was op ons resort wachten tot één uur tot een taxichauffeur ons naar het vliegveld op Langkawi bracht. We konden meteen onze koffers kwijt, maar moesten wel 60 Ringitt bijbetalen voor overgewicht van Nicky's tas. We mochten maar 15 kilo per persoon meenemen en daar gingen we dus over heen. In een foodcourt aten we wat en daarna was het wachten op onze vlucht om 15.30 uur. Dat tijdstip verstreek zonder dat er een vliegtuig in zicht was. Pas anderhalf uur later kwam het toestel aankakken. We hadden toch een beetje in onze rats gezeten omdat we nog een aansluitende vlucht hadden. Deze zorgen bleken gelukkig ongegrond, want we hadden nog tijd genoeg over.
De vlucht naar Kuala Lumpur duurde ietsje meer dan een uur en verliep verder vlekkeloos. Het bleek wel dat het toestel van Air Asia bij de Lowcostterminal landde. Die lag zo'n 20 minuten van de internationale luchthaven vandaan. Gelukkig reden er een goedkope bus naar KLIA. Ruim op tijd waren we daar en ook hier konden we meteen van onze grote tassen af. We gingen meteen door de immigratie en de douane. We wilden nog dineren op het vliegveld, maar ondanks dat het vliegveld van Kuala Lumpur erg groot is, viel het aanbod van winkeltjes en restaurantjes hier erg tegen. Uiteindelijk vonden we een tentje waar we nog wat konden eten.
Nadat we onze laatste Ringitts hadden omgewisseld voor Nieuw Zeelandse dollars, konden we aan boord van het toestel van Malaysia Airlines dat ons in 9 en een half uur naar Auckland zou brengen. Weer een nachtvlucht waarin het vooraf maar de vraag was of we wat zouden kunnen slapen. Dat viel gelukkigt niet tegen en de stewardess moest ons wakker maken voor het ontbijt.
Om één uur konden we onze benen weer strekken. Dit keer op Nieuw Zeelandse bodem. Hier was het 21 graden en regende het keihard. Vanwege strenge Nieuw Zeelandse regels omtrent invoer van o.a. voedsel, duurde het een tijdje voordat we onze taxichauffeur konden ontmoeten. Die bracht ons in een klein half uurtje naar het New President hotel in hartje Auckland. Hier werden we blij verrast door eerst een prachtige map in ontvangst te mogen nemen met alle vouchers en alle mogelijke informatie over onze reis van de komende weken. De map was helemaal persoonlijk voor ons samen gesteld. De tweede verrassing was een prachtige ruime studio in het hotel. Hier kunnen we de komende drie nachten best wennen.
Lang bleven we niet op onze kamer. Met een regenjas aan en een petje op waagden we ons de stad in. Ondanks dat het zondag was, waren alle winkels open wat het we zo gezellig maakte. Alles was in kerstsfeer. Nu alleen die regen nog weg. Dat gebeurde de hele middag niet en daarom namen we maar een gratis bus die het hele centrum rondreed. Zo kregen we meteen een idee van het centrum van Auckland.
Na wat boodschappen te hebben gedaan, gingen we naar ons hotel om daar wat huiswerk te doen en om te dineren in één van de vele restaurantjes in de buurt. Nu maar hopen dat het weer wat beter wordt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23