Langkawi, derde volle dag

Op dag 3 op het mooie Langkawi hadden we een soort van rustdag verdiend, vonden we. Geen gekke dingen vandaag en alle tijd nemen voor ontwaken, ontbijten enz. Vlak naast het resort ligt Underwaterworld Langkawi, een aquarium dus. Dat was nog wel te doen. In tal van aquaria zwommen de meest exotische vissen rond. Altijd mooi om te zien. De Aziatische draai bestond weer uit grote winkels tussen de vissen in. In Nederland vind je aan het einde van een museum een klein winkeltje, maar hier pakken ze al tijdens de tour flink uit met de meest kitscherige spullen die je kunt kopen. Aan de winkels is geen ontkomen aan omdat ze op de looproute liggen. Wil je naar buiten? Dan eerst verplicht 5 winkels doorlopen. Toch was het best leuk. Daar zorgden de andere bezoekers ook wel voor. Voor elke vissenbak moest men gefotografeerd worden. Geinig gezicht.
Tegen twaalven waren we klaar en konden we lunchen. Daarna hadden we wat huiswerk te doen. We moesten onze boardingpassen voor de vluchten naar Kuala Lumpur en Auckland uitgeprint zien te krijgen. Dat viel nog niet mee. Genoeg internetcafeetjes, maar een werkende printer? Uiteindelijk vonden we toch een zaakje waar men een paar documentjes kon uitprinten. Op de weg terug naar het resort begon het te regenen. Nu hadden we op internet gelezen dat de ANWB voor Nederland een weerswaarschuwing had afgegeven. Dat had de Maleisische ANWB voor Langkawi ook kunnen doen. De hele middag bleef het keihard regenen. Het regenseizoen schijnt dit jaar erg lang te duren. Normaal gesproken had het allang droog moeten zijn, maar dit jaar bleef het maar door regenen. Toch mochten we niet mopperen. De afgelopen 16 dagen hebben we slechts twee middagen niks kunnen doen vanwege neerslag. De hele middag bleven we in ons chaletje en zochten alvast de mooiste foto's uit voor onze fotosite. Zo kwamen we de middag goed door.
's Avonds waren we behoorlijk gaar van al het hangen en sliepen we al vroeg. Morgen onze laatste dag in Maleisië en wachten ons twee vluchten. Eerst naar Kuala Lumpur en daarna een lange vlucht naar Auckland in Nieuw Zeeland.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo