Auckland, tweede volle dag

Vandaag de tweede hele dag in Auckland. We waren blij verrast dat de zon scheen en er een hoop blauwe lucht te zien was. Een mooie eerste zomerdag op het zuidelijk halfrond. Vandaag de langste dag van het jaar. Als eerste liepen we na een simpel ontbijtje naar de Skytower. Die staat 10 meter van ons hotel vandaan. De toren is 328 meter de hoogste van het zuidelijk halfrond. Op 182 meter bevindt zich het eerste observatiedek. Het leuke hieraan is ondermeer dat de vloer op diverse plaatsen uit glas bestaat waardoor je gevoel voor hoogtevrees aardig op de proef wordt gesteld. Ondanks het mooie weer was het wat heiig maar het uitzicht bleek toch de moeite waard. Het Skydeck is op 220 meter boven de grond en hier bevindt zich een tweede observatiedeck. Eigenlijk zie je hier porecies hetzelfde als op 38 meter lager, maar de ruiten waren wat schoner.
Weer met alle benen op de grond, liepen we naar de haven voor de veerboot naar het plaatsje Devonport. Eigenlijk is dat nog gewoon Auckland, maar het ademt wel de sfeer uit van een dorp. 10 minuutjes op de boot brachten ons daar. Devonport bleek een heel gezellig plaatsje met tal van winkeltjes en restaurantjes. Wat echter het meest opviel was een levens grote sneeuwbol. Zo'n glazen ding dat als je schud, het er sneeuwt. Deze was een meter of acht in doorsnee en er konden mensen in die zich dan in een sneeuwlandschap bevonden. Het sneeuwde er zelfs echte nepsneeuw. De attractie was enorm populair. Er stond een gigantische rij van moeders met kinderen te wachten tot ze in de sneeuwbol mochten. Leuk om te zien dat wij, Europeanen de sneeuw ontvluchten en men er hier uren voor in de rij staat.
Omdat het inmiddels lunchtijd was geworden, gingen we eten halen in een grote supermarkt. De broodjes aten we op een bankje in een parkje op.
Daarna was het tijd voor onze geplande wandeling door Devonport. Eerst beklommen we Mount Victoria, een uitgedoofde vulkaan. Het was ff zwoegen met die hitte, maar de beloning was er naar. We hadden een prachtig uitzicht over Devonport en downtown Auckland. Omdat het allemaal zo mooi was, bleven we een hee tijd op een bankje zitten genieten. Daarbij vergaten we even de kracht van de zon hier. Gevolg is dat we allebei zo rood zien als kreeften.
Via, via kwamen we uit bij een strandje waar kitesurfers bezig waren met hun hobby. Altijd leuk om te bekijken. Door een prachtig buurtje, waar we allebei wel zouden willen wonen, slenterden we terug naar de ferry die ons vervolgens weer in Auckland afzette.
Na een verkoelende frappuccino bij Starbucks liepen we naar ons hotel om bij te komen. 's Avonds aten we buiten bij de haven van Viaduct Basin. Het was er loeidruk, maar het eten was heerlijk. Wel flink aan de prijs, dus niet iets voor elke avond.
Morgen gaan we onze huurauto ophalen, verlaten we Auckland en rijden naar het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland.

Reacties

Hans en Kitty zei…
Hoi,
toch wel ontzettend behelpen daar met die kunstsneeuw. Wij hebben hier 'the real thing!' Het wordt vrijwel zeker een witte Kerst hier. Niet dat we erop zitten te wachten maar toch beter dan dat de engelen van de hitte van het dak af pleuren :)
Maar desalniettemin: het ziet er weer geweldig uit jongelui! Enjoy downunder.
Annelieke en Ludo zei…
Hé hallo,
Vanuit een winters Someren genieten we van jullie reisverslag. Ook wij waren eens op de Sky Tower en waren inderdaad de eerste dag zo rood als een kreeft van de zon. Toch even anders dan het kouwe noorden.
Veel plezier in Bay of Islands en fijne kerstdagen.
Ludo en Annelieke

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo