USA 2009 Dag 9

Deze dag stonden we op tijd op voor de lange rit naar en door de Death Valley. 's Zomers is deze route voor huurcampertjes verboden vanwege de hoge temperatuur maar vanaf oktober tot aan april is het wel toegestaan. Vanuit Lake Isabella waren we in ruim een uur in Olancha, het laatste "plaatsje" voor de Dodenvallei. Hier vulden we de tank van ons campertje die hem trouwens goed lust. We zijn blij met de lage benzineprijzen hier want anders kostte het ons helemaal een fortuin. We hadden allebei het idee dat Death Valley één grote zoutvlakte zou zijn, maar daarmee zaten we helemaal verkeerd. De vallei was alles behalve vlak, sterker nog; die was erg bergachtig. Wat wel aan onze verwachting voldeed was het feit dat alles gortdroog was en dat er bijna niemand woonde.

Pas in het gehucht met de veelzeggende naam Stove Pipe Wells zagen we enige vorm van menselijk leven. Wij reden meteen door naar weer een plaatsje met een toepasselijke naam, namelijk Furnace Creek. Dit is het hart van de Death Valley. Na een bezoekje aan het bezoekerscentrum, aten we wat en keken onze ogen uit bij een prachtige groene camping midden in de gortdroge woestijn. Ook een hotel lag in een oase van groen. Wat moet dat een hoop water kosten.

Met een lekker temperatuurtje van 27 graden Celsius reden we na de lunch door naar Badwater op zo'n 26 kilometer van Furnace Creek. Hier vonden we de zoutvlakte die we zochten. Onderweg bleven we maar foto's maken. Wat is die Death Valley mooi zeg! Allesbehalve doods.

De, overigens volledig kale, bergen waren prachtig om te zien en hadden allerlei kleuren. Zelfs blauw kwamen we tegen. Om de zoveel meters parkeerden we ons voertuig om foto's te maken en te filmen. Met gemak zouden we hier nog veel langer door kunnen brengen. Helaas hadden we die tijd niet. We wilden voor het donker in de plaats Pahrump in de staat Nevada zijn. Hier hadden we een camping uitgezocht.
Toen we daar om half zes arriveerden wisten we niet wat we zagen. Het leek er op dat we een luxe resort opreden, maar het bleek echt een camping te zijn. Wat een luxe! De toiletten en douches waren deftiger als in een hotel en het complex bezat een prachtig en uitgebreid zwembad. Het duurde niet lang voordat we in de schemering in een lekkere warme jacuzzi lagen te bubbelen. De rest van de avond waren we druk met de honderden gemaakte foto's.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo