USA 2009 Dag 14

Vandaag een korte trip. Van Monument Valley reden we in een paar uur tijd naar het plaatsje Page in de staat Arizona aan de oevers van Lake Powell. Het landschap onderweg was verrassend mooi. Het had iets weg van een kleine Monument Valley; de rotsen die loodrecht uit de grond leken te komen waren weliswaar kleiner, maar wel kleurrijker. We vermaakten ons prima onderweg. Het rijden met de camper ging ineens een stuk relaxter toen Ron na 10 dagen eindelijk door had hoe die verrekte cruise-control werkte. Dat ze die accessoire zo moeilijk bedienbaar kunnen maken.

Rond de klok van elf kwamen we aan bij het terrein van vandaan tours werden georganiseerd naar de Antelope Canyon, een canyon beroemd om z’n lichtspel in de zeer smalle opening tussen de canyonmuren. Konden we tot nu toe bijna overal met onze creditcard betalen, hier accepteerden ze alleen cash en dat hadden we te weinig bij ons. Dus moesten we eerst naar het plaatsje Page om te pinnen. Toch waren we op tijd terug voor de tour van 12.00 uur. Dat is de beste tijd voor de tour omdat de zon dan op z’n hoogste punt staat en het mooist de canyon in schijnt. Met een terreinwagen gingen we samen met vier Chinezen naar de canyon. De Chinezen waren professionele fotografen te oordelen aan hun belachelijk dure camera uitrusting. De Chinezen verloren we al bij het begin van de canyon uit het oog omdat ze elke centimeter van deze bezienswaardigheid begonnen vast te leggen. Wij deden ons best met onze camera’s wat best moeilijk was omdat we een statief miste. Toch hebben we enkele hele leuke foto’s kunnen maken.

Na een eenvoudige lunch brachten we een bezoek aan de Glenn Canyondam. Door deze dam is Lake Powell ontstaan. Page leeft van het meer waar half Amerika ’s zomers met hun bootje komt varen. Daarna hadden we enige moeite met het vinden van de camping die we hadden uitgezocht. Het TomTommetje dat ons al zo vaak uitstekend van dienst was geweest, wist deze camping niet te vinden zodat het na 15.00 uur was voordat we onze camper parkeerde op een veel te dure camping. Voor $43 hadden we alleen een, weliswaar ruime, staanplaats. Voor een douche moest nog eens $2 extra worden betaald. Het beloofde internet was ook waardeloos zodat we ons een beetje bekocht voelde.

Aan het einde van de middag hebben we nog een eind gewandeld langs de oevers van het meer en hebben we de camper een beetje gepoetst. Dat was wel nodig na 10 dagen, zeker omdat het toilet steeds meer begint te lekken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23