USA 2009 Dag 19

Vandaag hadden we de langste rit van onze vakantie met de camper tegoed. We reden van de Grand Canyon, via de Hooverdam, naar Las Vegas. Dat betekende een rit van ruim 450 kilometer. Om toch een beetje op tijd in de gokstad aan te kunnen komen stonden we vroeg op en zaten al om kwart voor acht in de auto. De hele rit ging over highways en freeways dus dat schoot op. Onderweg viel er weinig spannends te zien dus werd er alleen gestopt omdat de camper dorst had of omdat wij iets kwijt moesten.

Al om half één werden we vlak voor de Hooverdam van de weg gehaald voor een inspectie van de camper. Men was op zoek naar bommen waarmee we de dam konden opblazen. Die hadden we echter zo goed verstopt dat de beveiliger ze niet kon vinden en dat we door mochten rijden. De dam was gigantisch groot en boezemde ontzag in. Men was momenteel druk bezig om een brug te bouwen waarop een vierbaans snelweg moest komen met uitzicht op de dam. We boekten bij het bezoekerscentrum een tour naar het binnenste van dit gigantische bouwwerk dat de Coloradorivier had getemd. Daar betaalden we $30 per persoon voor. Daar kregen we dan, behalve de tour, wel een plastic helm voor. De eerste de beste tour waarop nog plaats was, was om 13.00 uur. Omdat de tijd in Nevada een uur achter loopt op die van Arizona, hadden we nog ruim een uur. Daarom bekeken we eerst een documentaire over de dam en aten wat.
Tegen 13.00 uur werden we door een gids mee naar beneden in het binnenste van de dam genomen en kregen uitgebreid uitleg over de bouw en werking van het geheel. Omdat de dam in de jaren 30 van de 20e eeuw was gebouwd, was deze in de Jugendstil uitgevoerd. We stonden versteld van de grootte van het geheel.

Nadat de tour was afgelopen, reden we naar Las Vegas. De TomTom loodste ons feilloos naar een camping die pal naast de beroemde Strip in die stad ligt. Het was wel met voorsprong de duurste camping van deze reis en het was in feite niet meer dan een parkeerterrein met de mogelijkheid van een full hookup, maar hij lag op loopafstand van alle prachtige hotel/casino's in Las Vegas.

Zodra we de camper aan de stroom/water/riolering hadden aangesloten, gingen we te voet de stad in. We keken onze ogen uit naar alle pracht en praal. We aten wat in een foodcourt en zagen toen we weer buiten kwamen dat het hier al voor vijven donker is! Wel lekker weer, zo'n 20 graden Celsius. We bezochten alvast het Venetian, het superdeluxe hotel waar we nog twee nachten zullen verblijven. Wat een pracht en praal hier zeg! Hier is het mogelijk om met een Venetiaanse gondel door de grachten te varen en het San Marcoplein is er prachtig nagebouwd. Gruwelijk nep maar ook gruwelijk mooi. Morgen zullen we nog wat meer uitwijden over al dit moois.

Iets over zevenen waren we terug in de camper en begonnen vast met het inpakken van onze koffers en het opruimen van het ding. Morgen moeten we ons trouw vervoer/verblijfmiddel weer inleveren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23