USA 2009 Dag 13

Toen we gisteren Moab vanuit het noorden naderden op weg naar Arches NP, reden we voorbij aan het Canyonlands NP. Toch is dit park de moeite waard als we de boeken moeten geloven. Daarom besloten we om vandaag, op weg naar Monument Valley, toch wat tijd in te ruimen voor de Canyonlands. Dit park is opgedeeld in drie delen en het stuk wat men de "Needles" noemt lag het meest op onze route. Toch moesten we nog 22 mijlen van Highway 191 af om bij de "Needles Overlook" te komen. Het uitzicht was echter de afstand waard. We konden bij het uitkijkpunt tientallen kilometers ver weg kijken over de vallei van de Coloradorivier. Met de camera op een statief maakten we onderstaande panoramafoto.

Een tweede bezienswaardigheid, waarvoor we ook weer flink moesten omrijden, was de "Newspaper Rock". Al duizenden jaren geleden maakten indianen hier op een rotswand allerlei tekeningen. Waarschijnlijk vertelden die een aantal verhalen. Vandaar de naam van deze rots.

Het was al 's middags toen we de Highway 191 verder zuidwaarts afzakten op weg naar onze eindbestemming van vandaag; Monument Valley op de grens van Utah en Arizona. Hoe meer we naar het zuiden reden, hoe roder de grond werd. Al heel ver van tevoren zagen we de silhouetten van de zo typische rotsen daar. Monument Valley is in talloze westernfilms als decor gebruikt. De rotsen kwamen ons dan ook bekend voor voordat we er waren geweest.
Omdat dit park eigendom is van de Navajo indianen, gold onze parkpas niet en moesten we $10 entree betalen. Vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum (dat vanwege renovatie gesloten was) hadden we een ver, maar mooi uitzicht over de rotsen die aan het einde van de middag alleen maar roder en dus mooier kleurden. Door het park loopt een weg door de rotsen heen, maar onze camper was toch iets te groot voor de bochtige weg vol kuilen. Wel jammer want nu moesten we genoegen nemen met een uitzicht van boven af. De prijs die de indianen vroegen voor een guided tour waren veel te hoog, dus dat deden we uit principe niet.


Een paar mijl uit het park vandaan vonden we vandaag een plaatsje op een camping. 's Avonds keken we nog een filmpje voordat we op tijd naar bed gingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23