USA 2009 Dag 12

Toen we wakker werden was het gruwelijk koud. We zaten boven de 3000 meter en bovendien waaide er een frisse wind. Gelukkig heeft ons campertje verwarming die het uit bed komen enigszins dragelijk maakte. Vanuit Torrey reden we na de zoveelste tankbeurt en een flinke beker koffie het Capitol Reef NP binnen. We waren eigenlijk niet van plan om lang in dit park te blijven omdat onze tijd beperkt is, maar de herfstkleuren en het lekkere zonnetje deden ons om de zoveel meter stoppen voor foto's. We waren zowat de enige toeristen in het park. Na Capitol Reef reden we ongeveer 200 kilometer door vrijwel onbewoond gebied. Gôh wat is het hier leeg. Heel af en toe reden we voorbij aan een eenzame boerderij waarbij we ons meteen afvroegen hoe die mensen aan hun boodschappen komen? 's Avonds effe een frietje halen is er hier helemaal niet bij.

Iets na de middag kwamen we aan bij het Arches NP nabij Moab. Na een bezoekje aan het bezoekerscentrum en een snelle lunch met een broodje van Subway, reden we het park in. Al vrijwel meteen werd de camper aan de kant gezet voor het maken van foto's. Uit het niets rijzen hier formidabele rotsformaties loodrecht uit de grond. Vanwege de lekker schijnende zon leek de rode steen nog roder. Natuurlijk bezochten we de diverse arches oftewel natuurlijke bruggen. De trails naar deze natuurlijke wonderen waren kort en het weer was lekker zodat we heel wat trails hebben gelopen. De video- en fotocamera maakten overuren.

Pas aan het eind van de middag kwamen we uit het park gereden en moesten toen nog boodschappen doen. In Moab vonden we een giga supermarkt met een zo grote keuze in spullen dat je er radeloos van werd. Alles verkochten ze er behalve alcohol. We zijn tenslotte in Utah waar de Mormonen erg strenge alcoholwetten hebben verzonnen. Voor Ron z'n wijntje moesten we dus naar een aparte Liquor Store. Het mooie aan de USA is dat er veel en vooral lekkere wijn wordt verbouwd wat het goedje goedkoop maakt. Voor $13 dollar liep Ron met een zak van 5 liter overheerlijke Chardonnaywijn uit de staatswinkel.
Iets buiten Moab vonden we een RV park voor de komende nacht. 's Avonds waren we weer druk met koken, douchen en de fotobuit organiseren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo