USA 2009 Dag 21

Wat lag het kingsize boxspringmatras in onze suite heerlijk afgelopen nacht. Na 16 nachten op een dun en hard matras in de camper, lagen we nu in een lekker zacht gigabed. We ontbeten in het hotel en zijn toen gaan gokken. We hadden van het hotel een voucher gekregen met daarop een tegoed van $50, te besteden in het casino. Die moesten er natuurlijk even doorheen gejaagd worden. Het had nog heel wat voeten in aarde voordat we door hadden hoe die nieuwerwetse gokkasten precies werkten. Gooide je vroeger gewoon een kwartje in het apparaat, nu werken die dingen met pasjes en pincodes. De eerste $20 waren al snel als sneeuw voor de zon verdwenen zonder dat we iets wonnen. We hielden het daarom maar voor gezien en gingen de stad in. We bezochten eerst nog weer een luxe resort voordat we uitkwamen bij het meest luxueze winkelcentrum dat we ooit hadden gezien; The Forumshoppes at Ceasars. Hier waren honderden winkels gevestigd in een Romeinse setting. Het was alles marmer wat er blonk en op elke pleintje prijkte wel een fontein met Romeinse goden. Op het plafond was een wolkenlucht geschilderd en men kon het licht dempen dan wel sterker laten schijnen waardoor het in delen van het winkelcentrum, bij restaurantjes bijvoorbeeld, avond leek en ergens weer dag. Nadat we genoeg winkeltjes hadden bekeken hebben we Ceasars Palace nog bekeken, waarna we hebben gelunched.

Ron had van een vorig jaar overleden tante wat geërfd en we hebben 's middags een deel van dat geld in Las Vegas achtergelaten door voor ieder van ons een mooi horloge te kopen in dat luxueze winkelcentrum. Door de lage belastingen en de stand van de dollar waren die dingen hier aanmerkelijk goedkoper dan in Nederland. Het was nog een heel gedoe voordat we met onze nieuwe klokjes de winkel uitliepen. Personeel hadden ze er namelijk genoeg en de één gaf uitleg, de ander maakte de bandjes op lengte, een derde wist de horloges op tijd te zetten etc.

We testten de waterdichtheid van onze nieuwe klokjes meteen door er mee te gaan zwemmen. Nou ja, zwemmen. Hangen in het bubbelbad van het hotel. Voor het diner bekeken we nog een show bij één van de grote hotels waarna we de rest van ons goktegoed er door heen joegen. Deze keer hadden we meer geluk en konden we aan het einde $21 cashen. Toch is dat hele gokken helemaal niks voor ons. We zullen er in ieder geval geen cent eigen geld in steken. Voor het diner hadden we een tafel in een Mexicaans restaurantje in het hotel gereserveerd. Terwijl we daar zaten te smullen voeren de Venetiaanse gondels met zingende gondeliers aan ons voorbij. 's Avonds moesten we onze tassen gaan pakken want morgen vliegen we weer terug naar Nederland. Veel te snel is er al weer een einde gekomen aan deze fantastische reis, maar we hebben nog een nachtje tegoed in ons zachte gigabed in onze luxueuze suite.

Reacties

Broer en Jose zei…
Nou is het voor jou te hopen dat je dezelfde brief hebt gekregen als ik!
Broer en Jose zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23