USA 2009 Dag 15

Toen we deze morgen op stonden wisten we nog niet waar we vandaag naartoe zouden rijden. We hadden twee dagen voorsprong op onze geplande route. Eigenlijk was de Grand Canyon nu aan de beurt, maar om daar vier dagen te blijven, leek ons wel wat lang. Daarom werd er het reisboek bij gehaald en bekeken welke leuke/mooie/interessante bestemming in aanmerking kwam om door ons met een bezoek te worden vereerd. Thuis hadden we al eerder het stadje Sedona overwogen, maar deze bestemming was in de planning afgevallen omdat het te ver uit de route lag. Nu er er weer naar keken, was de keuze voor Sedona een hele logische. Het waren wel extra kilometers, maar we zaten toch nog ruim onder onze 2500 ingekochte mijlen. Sedona werd dus onze bestemming voor vandaag.

Toen we van de camping in Wahweap wegreden zagen we zeker tien luchtballonnen in de lucht hangen. Bleek dat er een ballonnenfestival gaande was. We zagen enkele ballonnen dalen en eentje kwam zelfs midden op een kruising van wegen terecht. Iets ten zuiden van Page bezochten we de "Horseshoe Bend" waar de Colorado rivier een scherpe bocht maakt en er in de loop van miljoenen jaren een diepe canyon heeft uitgesleten. Het was nog een fikse wandeling naar het uitzichtpunt toe. Niet vanwege de afstand, maar vanwege het losse zand waar we doorheen moesten banjeren. Het was echter de moeite zoals je hier op de foto kunt zien.

Bij het plaatsje Cameron bezochten we een grote "Trading Post" zoals winkels hier genoemd worden. Hadden we tot nu toe geen enkel souvenir gevonden dat de moeie van het kopen waard was, hier vonden we zogenoemde "storytellers". Deze beeldjes van verhalen vertellende ouders met kinderen op schoot zullen goed staan in ons WC-museum.

De route van Flagstaff naar Sedona was werkelijk prachtig. Het droge landschap had plaats gemaakt voor de bossen en canyons van het Coconino Forest State Park. Via een zeer bochtige en op en neer gaande Highway 89A reden we naar Sedona waar we rond de klok van drie aankwamen. Dankzij de TomTom vonden we onze camping meteen. Het Rancho Sedona RV Park bleek een prachtige camping met alles er op en eraan. We boekten maar meteen voor 2 nachten. Zodra onze camper was aangesloten op electriciteit, water en riolering, namen we de gratis shuttle naar het centrum van het toeristenplaatsje. Hier hingen we de rest van de middag de onvervalste toerist uit. We vonden nog wat leuke souvenirs en nipten van een drankje op een terras met uitzicht. Sedona is gruwelijk toeristisch naar wat is het een leuk plaatsje!

Reacties

Schitterende reis en dito foto's
! Volgens mij hebben jullie wel zo'n beetje alle highlights van die hoek van USA gezien. Ga zo door met jullie verslagen.

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23