Een dagje Disney

Vandaag nog een dag in Orlando en wat doe je in Orlando? Je gaat gewoon nog een dag naar een pretpark. Keus genoeg hier. Voor deze dag was onze keuze gevallen op één van de Disneyparken. We zouden Animal Kingdom gaan bekijken. Eerst ontbeten we weer in het hotel. Het buffet werd deze keer slecht aangevuld maar we wisten onze magen toch genoeg te vullen zodat we het wel vol zouden houden tot aan de lunch. Om in Animal Kingdom te komen moesten we weer een stukje met de auto. 13 kilometer om precies te zijn. Daar deden we lang over. Dat lag aan het drukke verkeer in Orlando en die drukte werd weer veroorzaakt door zeer slecht afgestelde stoplichten. Bij Disney zijn de parkeerterreinen zo groot dat je, nadat je je auto hebt geparkeerd, nog met een treintje naar het park gereden moet worden. Dat was echter wel efficiënt geregeld en om iets voor half elf stonden we voor de kassa’s van het park. Daar werden we even niet blij. Eén kaartje kost maar liefst $105. Hoewel we dat al wisten, was het toch even slikken om $210 af te moeten rekenen voor twee toegangskaartjes. Maar afijn, geld moet rollen, en we konden nu gaan genieten van een dagje Disneypark.
We hadden een grote dierentuin verwacht maar Animal Kingdom bleek veel meer te zijn. Het is een mix van dieren en de o zo bekende Disneyfiguren en -shows. Net als in Disneyland Parijs was alles hier perfect voor mekaar. Het was er schoon, alle gebouwen picobello ontworpen en uitgevoerd en het vele personeel heel erg aardig. Het was er ook druk. Er waren vooral veel ouders met kinderen en de bijbehorende kinderwagens maar dat kan je verwachten in een Disneypark. De zon deed ook een duit in het zakje voor een aangename dag. We schatten de temperatuur zo halverwege de ochtend al op dik 30 graden Celsius.
We begonnen rustig aan met het bekijken van wat beesten. In Animal Kingdom zijn de verblijven van de dieren prachtig gemaakt. Je ziet eigenlijk aan niets dat de beesten in een kooi zitten. Zeer overvloedig groen en andere attributen onttrekken de omheiningen aan het oog. Het was daardoor wel af en toe zoeken naar de dieren. Die hadden namelijk alle ruimte en verstopten zich soms voor al die nieuwsgierige mensenogen.
Het symbool van het park is een gigantische boom. Het gevaarte is enkele tientallen meters hoog en is, typisch Disney, geheel kunstmatig. In de stam zitten allerlei dieren verwerkt. Onder de boom zit een heus theater verstopt. In dat theater werd de show “It's tough to be a bug” gegeven. Omdat de wachttijd slechts 15 minuten was, besloten we die te gaan bekijken. We werden niet teleurgesteld. Het was een zogenaamde 4D show waarin behalve beelden dus ook andere effecten werden gebruikt zoals bijvoorbeeld geur. Een insect liet in de show een scheet en in het hele theater stonk het vervolgens dat het een lieve lust was. Prachtig gemaakt.
Ook heel leuk was de 30 minuten durende show van de Lion King. Hier hoefden we nauwelijks te wachten en we zagen vervolgens een spetterende show met alle bekende figuren uit de film zoals alleen Amerikanen die kunnen geven. Tegen de tijd dat we weer buiten stonden was het tijd voor wat eten. Bij één van de vele stalletjes kochten we een warme hap. Die opeten viel nog niet mee want het was zo druk in het park dat er te weinig zitgelegenheid was. Uiteindelijk vonden we een tafeltje maar die stond wel vol in de zon. Eén voordeel, het eten koelde zo niet snel af. Na de lunch zagen we een mooie vogelshow. Daarin werd ook uitleg gegeven hoe ze de dieren trainen.
Animal Kingdom is opgebouwd uit een aantal delen. De grootste delen met de meeste dieren zijn Afrika en Azië. Na de vogelshow bekeken we eerst Azië. Hier waren o.a. tijgers en een Komodo varaan te zien. Als je ze kon vinden natuurlijk wat ons wel lukte bij de tijgers maar niet bij die varaan. Er waren wel meer verblijven waarin we geen beesten konden ontdekken maar die verblijven waren zo verbluffend mooi gemaakt dat we dat niet eens een probleem vonden. Nog nooit zagen we zo’n mooie dierentuin met zo weinig beesten.
Na Azië was het de beurt aan Afrika. Hoewel het druk was in het park vielen de wachttijden voor de attracties hier ontzettend mee. Bij sommige attracties hoefden we niet eens te wachten. Zo ook bij een heuse safari. We namen plaats in een grote versie van een 4-wheeldrive en werden door verschillende Afrikaanse natuurgebied gereden. Ook hier waren die prachtig nagemaakt en, anders dan in Afrika, zag je hier in een rit van een klein half uur, zo’n beetje alle wilde beesten waar je in Afrika veertien dagen over doet. Er was een klein nadeel. Het ging allemaal zo snel en er was zoveel te zien dat we het niet konden bijhouden met fotograferen. Daarna was het de beurt aan een groot verblijf met losvliegende vogels en konden we zelfs zien hoe nijlpaarden zich onder water bewegen. Ook de gorilla’s zaten in een prachtig verblijf en lieten zich netjes fotograferen.
Tegen de tijd dat we met Afrika klaar waren, waren we best wel moe. Het liep ook al tegen zessen. Tijd dus voor weer een show waar we even lekker konden zitten. Die show dat werd de Finding Nemo musical die maar liefst 40 minuten duurde. Wachttijd hadden we niet en we genoten van de prachtig in elkaar gezette show van het ons bekende verhaal.
De laatste attractie was een wilde rit in een karretje op zoek naar een dinosaurus. Voor deze attractie hadden we een zogenaamde Fastpass waardoor ook hier de wachttijd 0 was. Uiteraard vonden we die dinosaurus waarna het tijd was om het hotel weer eens op te gaan zoeken. Met eenzelfde treintje werden we weer bij onze auto afgezet en reden we weer naar Orlando. Het was wederom erg druk op de weg en weer waren die verdomde stoplichten de oorzaak van alle ellende. Bij een winkel vlakbij het hotel deden we nog wat inkopen zodat het weer na achten was dat we op onze kamer waren. Daar dineerden we met een sandwich en een lekker koel drankje. We hebben ons deze dag uitstekend vermaakt bij Disney. Akkoord, je betaald er ook voor, maar hun amusement spreekt iedereen aan, zeker ons. Morgen gaan we via het Kennedy Space Centre naar Miami.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23