Sebright - Orono


Goed geslapen maar we werden vroeg wakker vanwege enkele ADHD kinderen die al weer in het speeltuintje aan het krijsen waren. Het was de hele nacht droog gebleven, maar vanwege de dauw was de tent toch behoorlijk nat. Gelukkig konden we die in het zonnetje drogen. We wilden allebei een douche nemen en hadden al gezien dat er geld in een apparaat moest worden gestopt. We deden er een kwartje in. Voor dit bedrag hadden we op zo’n beetje elke camping voor vijf minuten warm water. Hier hield het water er al na anderhalve minuut mee op, net toen we ons alle twee hadden ingezeept. Dat was jammer want voor de rest was dit een heel aardige camping (afgezien van dat kleine gespuis dan, maar die horen weer niet bij de camping). Na het ontbijt deden we de was nog maar eens. We hadden nog niet zo heel veel was, maar het is ons onbekend wanneer we weer kunnen wassen, dus deden we de was nu maar. Toen die klaar was, was het kwart over tien en reden we direct verder.
Vlakbij Sebright ligt het plaatsje Kirkfield. Op de landkaart hadden we gezien dat ze daar een heuse scheepslift hadden. Die wilden we natuurlijk zien. We hadden geluk. We waren er net toen er een bootje aan kwam varen dat gebruik wilde maken van de scheepslift. Het was mooi om te zien hoe het bootje in een bak werd gevaren die daarna ongeveer 15 meter omhoog werd gehesen, waarna het bootje er aan de andere kant weer uitvoer. Dit alles nam een paar minuten in beslag.
Toen we weer in de auto zaten reden we kriskras door het platteland van Ontario richting Toronto. Onderweg zagen we velden met een ons onbekend gewas dat al helemaal in herfstkleuren stond. Mooi voor wat foto’s. 
Uit de campinggids kozen we voor onze laatste dag kamperen een camping in Orono, vlakbij Whitby waar we morgen de auto in moeten leveren. Het bleek nog een toer om de camping te vinden die echt in “the middle of nowhere” lag. We kregen een plaatsje op een groot grasveld en hadden water en zelfs stroom op de plek. Snel werd de tent opgezet waarna we weer naar de bewoonde wereld reden om te lunchen bij Tim Hortons. Tegenover Tim was een autowasserette waar we de auto eens goed onderhanden namen zodat hij weer toonbaar was. Ook werd de benzinetank weer gevuld. We merkten tot onze schrik dat de benzineprijs was gestegen tot CAD 1,34 per liter. Sinds we in Canada zijn is de prijs met bijna 50 cent per liter gestegen. De benzineprijzen zijn dan ook het gesprek van de dag. Hopelijk stijgen ze niet veel verder want we gaan nog heel wat kilometers maken in Canada.
Toen we weer terug waren op de camping werd de auto verder gepoetst en werden onze persoonlijke spullen weer in de grote tassen gepropt. Vanaf morgen moeten we weer compleet uit onze tassen leven. We waren enkele uurtjes bezig met deze huishoudelijke werkzaamheden. Toen alles weer netjes en schoon was, liepen we een rondje om de camping en vulden we dit verhaal aan. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23