We zijn er bijna....

Goeie bedden zijn goud waard. Afgelopen nacht hadden we van die heerlijke bedden. We werden dan ook pas om kwart voor acht wakker. Toen we uit het pension vertrokken was het nog schemerig en daarom gingen we eerst maar een bak koffie drinken voordat we begonnen met lopen.
Vandaag een makkelijke etappe van rond de 20 kilometer en zonder al te extreme hoogteverschillen. Het beloofde een warme dag te worden, dus we startten met lopen zonder jas aan.
Het landschap was vandaag niet zo heel bijzonder maar de mistflarden en de opkomende zon maakte toch een mooi spektakel van onze wandeling. Ergens halverwege de ochtend dronken we nog een café con leche, want wat is een mens zonder koffie, niet? Tegen die tijd was het al zo warm dat het truitje uit ging en de pijpen van de broek werden geritst.
We passeerden weer diverse gehuchtjes maar daar viel weinig te beleven. Het ziet er allemaal erg rustiek uit maar je zal er toch moeten wonen. Dan is "even boodschappen doen" een hele onderneming.
Iets na het middaguur kwamen we aan in Pedrouzo, onze bestemming voor deze dag. We namen voor deze keer onze intrek weer eens in een albergue. Die was echter groot en met maar een beperkt aantal pelgrims, hadden we er toch lekker veel ruimte. In de albergue kwamen we Armand weer tegen. Het grootste deel van de middag brachten we door in de lounge, kletsend en nippend aan een drankje terwijl de wasmachine onze kleding probeerde enigszins schoon te krijgen.
Een wandelingetje door het dorpje leverde ons een eerste Camino T-shirt op. We hadden ons voorgenomen om niks te kopen voordat we in Santiago waren, maar dit T-shirt was zo mooi dat we het niet konden laten hangen.
's Avonds dineerden we met Armand. Waarschijnlijk ons laatste pelgrimsmenu. Morgen gaan we voor de laatste keer deze reis te voet op pad. Dan hopen we iets na het middaguur in Santiago aan te komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23