Een lange etappe naar Logroño

Nadat we zo rond half zeven wakker waren, konden we eerst ontbijten in de albergue. Veel stelde dat ontbijt niet voor maar er was wel zelf gebakken vers brood. Zo rond een uur of half acht begonnen we met lopen. Voor deze dag wisten we ons eindpunt nog niet. We zouden gedurende de dag wel zien wanneer we wilden stoppen. Net op het moment dat we buiten kwamen begon het te regenen. En wel zo hard dat de regenhoezen om de rugzakken gingen en wij wat regenkleding aantrokken. Gelukkig duurde de regen niet lang.
We hadden de afgelopen nacht op een kamer geslapen met Hein. Hem kwamen we al snel achterop gelopen en samen liepen we verder. Er werd heel wat afgekletst en daardoor schoten we ongemerkt flink op. De route was niet zwaar. Af en toe was er een korte stijging of daling, maar nergens werd het overdreven zwaar.


In het eerste dorpje dat we tegen kwamen dronken we een cappuccino om daarna met frisse moed weer verder te lopen. De zon was inmiddels tevoorschijn gekomen en de regenkleding was weer opgeborgen. Na nog een dorpje kwamen we door een gebied te lopen waar niet zo veel te zien was, maar door alle geklets met Hein waren we zo in Viana.
In Viana zouden we een besluit nemen. Of we bleven hier of liepen nog 10 kilometer door naar Logroño. Het werd de laatste optie. We bekeken in het stadje eerst de kerk en haalden er een stempel voor in ons pelgrimspaspoort. Daarna dronken we een heerlijk koel drankje om het verloren vocht aan te vullen. Toen dat er in zat, liepen we naar het pleintje tegenover de kerk, namen plaats op een gemakkelijk bankje en verorberden we onze lunch. Nicky had in een winkeltje wat brood en sinaasappels gekocht en samen met de kaas en chorizoworst die we nog hadden, maakte dat een
prima lunch.
Weer helemaal opgeladen trokken we weer verder. Nadat we nog een kerkruïne hadden bekeken, liepen we het stadje uit en kwamen weer langs redelijk saaie velden te lopen. Het was inmiddels wel behoorlijk warm geworden, zeker zo'n 25 graden.
Vlak voor Logroño verlieten we de provincie Navarra en kwamen we aan in La Rioja. Logroño is de hoofdstad van deze provincie. Hoewel we de stad al meer dan twee uur zagen liggen in de verte, duurde het nog lang voordat we er waren. Pas tegen drieën liepen we de stad binnen.
We liepen voorbij aan een albergue met een mooie binnenplaats en we besloten om hier om een bed te vragen. Die hadden ze twee nog voor ons en voor slechts €7,00 per persoon konden we weer douchen en slapen. Dat douchen gebeurde onmiddellijk waarna we een paar drankjes dronken op de binnenplaats en aan de praat raakten met wat bekenden.
Ook het centrum van de stad werd door ons bekeken, maar daar waren we redelijk snel mee klaar. Kennelijk waren we toch wel een beetje moe van de 29,42km lopen. In de albergue rustten we wat voordat we zo rond half zeven samen met Hein een restaurantje gingen zoeken. Dat vonden we al snel eentje en we aten er prima voor weinig geld. Na het eten deden we nog wat boodschappen en verwonderden ons er over dat in Spanje het openbare leven zo laat op gang komt. Zo tegen achten was het een drukte van belang in het centrum en zaten alle terrassen vol. Het was er best gezellig. Toch gingen wij terug naar de albergue omdat ons morgen een zware dag wacht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23