Rustdag in León

Een rustdag begin je natuurlijk met uitslapen. Dat lukte prima. Omdat we deze dag helemaal geen haast hadden waren we lang aan het prullen op onze hotelkamer. Zo werden de weinige haartjes die Ron nog heeft, helemaal verwijderd en lazen we over wat we deze dag in León allemaal konden doen. Daarna genoten we van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel.
Nadat we waren uitgecheckt liepen we naar het oude centrum van de stad. Het was toen al bijna elf uur. Omdat het zondag was, bleven de meeste winkels dicht. Daardoor hing er een andere sfeer in de stad dan toen we gisteren hier liepen. We bekeken eerst wat bijzondere gebouwen in het centrum zoals het bankgebouw Casa de Botines dat door niemand minder dan Antonio Gaudi is ontworpen. De man zit, in brons, op een bankje voor zijn creatie. Ook bekeken we het Palacio de los Guzmanes. Het is een museum waarvoor je moet betalen, maar de binnenplaats was zo te bekijken.
De batterij in Nicky's horloge was op en omdat ook Ron geen horloge had, kochten we in een klein winkeltje een goedkoop plastic horloge zodat we toch een beetje de tijd bij konden houden.

Omdat we de kathedraal al hadden bekeken, liepen we daarna naar de basiliek San Isidoro. Dit is één van de eerste grote Romaanse bouwwerken. De kerk was mooi, maar we kwamen voor het museum dat aan de kerk vast zit. Vanuit dat museum heb je namelijk toegang tot de Panteon Real, de grafkapel van de koningen van León-Asturië. De fresco's daar zijn zo mooi dat de kapel wordt vergeleken met de Sixtijnse kapel. Helaas konden we het museum niet bezoeken omdat het er zo druk was dat men geen bezoekers meer toeliet. We besloten om later terug te komen voor een volgende poging.
Nadat we een cappuccino in een barretje hadden gedronken, liepen we terug naar het hotel om daar onze rugzakken op te halen. We liepen er via een paar grote winkelstraten naar toe. Helaas waren alle winkels gesloten. Met onze rugzakken terug in het centrum, checkten we in bij het hostal waar we gisteren een kamer hadden gereserveerd. Nu zaten we pal in het centrum van de stad. Onze kamer was eenvoudig maar keurig netjes evenals de rest van het hostal.
Inmiddels was het ruim tijd voor een lunch. In de buurt van het hostal vonden we het tentje waar we gisteren wat gedronken hadden. Daar hadden ze een mooie patio waar we plaats namen. Het was er erg druk en daarom moesten we ook lang wachten totdat we bediend werden. Het eten was er echter prima. Weer buiten kwamen we wat oude bekenden tegen met wie we een tijdje hebben staan kletsen. Vervolgens deden we nog een poging om het Panteon te bezoeken maar nu het hele museum dicht. Vette pech dus.
We waren allebei wat moe en daarom hebben we tot aan het diner wat gerust in het hostal. We hadden sowieso het idee dat we het wel gezien hadden in het centrum van de stad. Buiten het centrum was niks bijzonders te zien.
Deze avond hadden we een bijzonder goedkoop diner. We hadden geen zin om tot acht uur te wachten tot dat de restaurants eindelijk eens open gingen. We deden daarom inkopen bij een supermarkt die aan de overkant van het hostal was. Een deel van het spul ging een paar minuten in de magnetron en we aten prima. Om alle calorieën er weer af te krijgen gingen we daarna nog wat door het centrum lopen. Helaas regende het een beetje maar we konden wel mooie foto's maken van alle aangelichte gebouwen.
We gingen weer op tijd naar bed want morgen trekken we verder westwaarts.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23