Door rivierdalen naar Arzua

Deze dag stonden we op tijd op omdat we een lange etappe voor de boeg hadden. Vandaag moesten we 29 kilometer overbruggen. Eerst ontbeten we in de albergue. Nu is ontbijt een groot woord voor een bak koffie en wat cakejes, maar vooruit. Om acht uur vertrokken we en natuurlijk was het buiten nog donker. In het dorp was de weg nog redelijk makkelijk te vinden, maar eenmaal buiten de bebouwde kom was het af en toe zoeken naar de bekende gele pijlen.
We liepen al snel door bossen en ondanks dat het licht was geworden, blokkeerden de bomen het weinige licht, zodat we alsnog in het donker liepen. Het landschap was veelal hetzelfde als de afgelopen dagen met dien verstande dat er nu meer eucalyptusbomen waren. Die gaven in ieder geval een lekkere geur af.
We liepen door bossen en kleine gehuchtjes zonder voorzieningen. Pas na zo'n twee uur lopen vonden we een barretje waar we koffie konden drinken. Omdat het lekker weer was, dronken we onze koffie buiten op.
Net voor de lunch kwamen we een oude bekende tegen, Armand. Het weerzien was hartelijk met onze favoriete fransoos en al lopend kletsten we bij. In een gehuchtje Boente stopten wij voor de lunch. We zaten lekker in de zon en genoten van een broodje en een schaal met gezouten pepertjes.
's Middags was het lopen wat lastiger vanwege de oplopende temperatuur en de oplopende weg. Af en toe was het flink klimmen om daarna meteen weer te moeten dalen.
Om kwart voor drie zat de arbeid er voor deze dag op. We hadden er nagenoeg 29 kilometer op zitten. We waren in het plaatsje Arzua aangekomen, een onooglijk dorp maar wel met alle noodzakelijke voorzieningen. We vonden al snel onderdak in een pensionnetje waarna we lekker konden douchen.
In een supermarkt deden we wat boodschapjes. Het plaatsje zelf bekeken we niet eens omdat het te onaantrekkelijk was. Wel kwamen we op straat nog een andere bekende tegen, Gabriëlle. Ook dit weerzien was hartelijk. Ze wilde nog wat kilometers doorlopen om zo morgen in Santiago te kunnen zijn. Op onze kamer kregen we een Whatsapp van Christa. Zij was zojuist in Santiago aangekomen en postte trots een foto voor de kathedraal. Wij hopen daar overmorgen te staan.
Dineren deden we deze dag op het terras bij de buren. Nicky had een eiergerecht met koffie en Ron had een grote schotel met kip, sla en friet. Daarbij ook nog een toetje en een fles wijn. Totale schade was €9,80.
's Avonds was het voor Ron genieten van de laatste Apple Keynote.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23