Een dagje vrij in Burgos

Wel lekker hoor zo'n luxe hotelkamer met dito bed. We sliepen deze nacht dan ook heerlijk en ook langer dan normaal gesproken. Pas om 8.30 uur stonden we op. Het ontbijt was zoals het een viersterrenhotel betaamt. Het was heel erg uitgebreid en we deden ons dan ook meer dan te goed aan al dat lekkere eten. We hadden de dag ervoor de was gedaan, maar deze was nog niet helemaal droog, dus hadden we een klein probleempje. Uiteindelijk hebben we de was toch maar opgevouwen en in onze rugzakken gedaan. Daarna was het tijd voor wat boodschapjes. Eén probleem echter, de meeste winkels waren nog gesloten. Pas om een uur of 10 opent men hier de winkels. In een kleine farmacia vonden we scheerschuim voor Ron.
Terug in het hotel checkten we uit maar lieten wel onze rugzakken achter. We slenterden daarna wat door de stad. Uiteraard dronken wel een koffie waarna het wachten was tot één uur. Pas op dat tijdstip ging de albergue, waar we wilden gaan verblijven, open.
Tegen enen ging de albergue open. We hadden geluk want we waren net in de rij gaan staan en kregen als tweede ieder een bed toegewezen. Dit bleek de goedkoopste albergue tot nu toe; voor slechts €5 hadden we een bed en sanitair. Helaas geen internet, maar wie zeurt daarover voor dat geld. De albergue was prima; de ruimte was in compartimenten verdeeld met plaats voor 4 bedden. Relatief veel privacy dus.
We gooiden onze spullen op de bedden en gingen lunchen op een terrasje tegenover ons onderkomen. Op deze 7e oktober was het nog steeds erg lekker weer in noord Spanje.
Met onze magen gevuld liepen we naar de kathedraal. Omdat we een pelgrimspaspoort hadden, konden we voor half geld de kathedraal bekijken. Voorzien van een digitale gids bekeken we vervolgens het prachtige bouwwerk. De pracht en praal en de gedetailleerde afwerking van dit bijna 950 jaar oude bouwwerk waren fenomenaal. Nog nooit zagen we zo'n mooie kathedraal. We waren dan ook twee en een half uur zoet met ons bezoek. We namen belachelijk veel foto's.
Nog steeds onder de indruk namen we vervolgens plaats op een terras tegenover het godshuis en bestelden ieder een smoothie. Daarna gingen we de fotobuit bekijken in de albergue.
We aten deze avond een heerlijke pizza op het levendige terras tegenover de albergue. Mooi is om te zien hoe Spanje 's avonds tot leven komt. Alle winkels zijn weer open en mensen gaan borrelen en tapas eten. Wij genoten in ieder geval van een dag (bijna) niets doen.
Toch wel lekker zo'n rustdag en hopelijk heeft het een goede uitwerking op de enkel van Ron z'n rechterbeen.
Morgen gaan we de beruchte Meseta op, een week lang tegen een redelijk saai landschap van vlakke graanvelden aankijken. We zijn benieuwd hoeveel van onze oude bekenden we nog tegen komen. Want het is best gezellig om af en toe iemand te kunnen begroeten en een praatje te maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo