Naar het noorden van county Mayo

Na aandachtige bestudering van de boeken en verkregen foldermateriaal hadden we besloten om deze dag naar het noorden van county Mayo te rijden. Daar zouden we mooie uitzichten te zien krijgen en konden we een bezoek brengen aan een aantal neolithische opgravingen. We hadden echter niet zo’n haast deze morgen, zeker toen we zagen dat het af en toe stevig regende. Eerst maar eens ontbijten in het hotel. Dat viel erg tegen. Het ontbijtbuffet stelde hoegenaamd niks voor. Er lagen zelfs geen kaas of vleeswaren. Zo goed en zo kwaad als het ging aten we wat voorhanden was en gingen daarna rijden.
We reden via het plaatsje Killala waar we stopten voor een zogenaamde Round Tower. Deze in Killala zag er goed uit. De toren is in de 12e eeuw gebouwd en werd door monniken gebruikt om er te mediteren. De ingang tot de toren was op een hoogte van een metertje of vijf, zes. Omdat een ladder ontbrak konden we er niet in. Jammer.
Het weer deze dag was een mengelmoes van zon en regen. Soms zagen we de hemel aan de ene kant mooi blauw zijn en aan de andere kant donkergrijs. We werden dan ook een paar keer een beetje nat als er weer eens wat druppels vielen.
Via Ballycastle reden we naar Downpatrick Head in het noorden van county Mayo. Hier had je weer een aantal hoge klippen en een rots die los van die klippen in de oceaan stond. Toen we er waren scheen de zon maar de wind was er van orkaanachtige sterkte. We moesten af en toe echt oppassen om niet van de klip geblazen te worden. Dat maakte het allemaal wel weer wat mooier. De ruige natuur en dan die wind erbij. We voelden ons in ieder geval behoorlijk uitgewaaid toen we vonden dat we daar alles hadden bekeken.
Via de kronkelige kustweg reden we daarna naar Ceide Fields. Hier had je een bezoekerscentrum nabij een aantal opgravingen uit de neolithische tijd. Eerst keken we in het bezoekerscentrum een film over die tijd, zo’n 5000 jaar voor Christus waarna we wat aten en dronken. Nadat we de tentoonstelling binnen bekeken, gingen we buiten kijken. De opgravingen buiten stelden in onze ogen niet zo veel voor. Een archeoloog zal ons deze mening beslist kwalijk nemen, maar wij zagen alleen een hoop stenen. Bovendien was het weer verslechterd en waaide het hard en af en te regende het ook. De temperatuurmeter in de auto gaf slechts 8 graden Celsius aan. 
Voor de lunch reden we naar een uitkijkpunt bij Ros Dumbach in de uiterste uithoek van county Mayo. We aten ons broodje in de auto op omdat het buiten te hard waaide. Met een omweg reden we daarna terug naar Ballina.
Op onze kamer kwamen we even bij een bestudeerden we alvast de route voor morgen. We gaan dan naar Noord Ierland, naar Londonderry. ’s Avonds aten we heerlijk in een gezellige pub in het centrum.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23